Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > ČokoKoko

ČokoKoko

16.3.2019

ČokoKoko

Četli jste náš článek o kakau? Tak to už así víte, jak moc je kakao zdravé, kolik ukrývá živin a to hlavně hořčíku. Milé zjištění je, že se výhody kakaa dají skloubit se sladkými datlemi a vzniknou lahodné bonbony. Naučíme Vás je snadno a rychle. Pojďme na to - ČokoKoko:)

A pokud jste článek o kakau nečetlli odkaz je zde

ČokoKoko suroviny:

Postup přípravy:

Datle, kokos, nepražené kakao pomixujeme ve výkonném mixéru či robotu. Přidáme drcené kakaové boby a dobře promícháme. Plníme formičky - například srdíčka nebo kytičky (nám se osvědčily formičky na led Ikea, ze kterých jdou pralinky či bonbony dobře vyklepnout).  Připravené jednohubky dáme přes noc vychladit do lednice. Pokud se na ně těšíte příliš, dejte je na 20 minut do mrazničky a pak vyndejte. Z těsta můžete snadno vytvarovat také kuličky a obalit je v kokosu nebo mandlových lupínkách.

Budete krásnější, štíhlejší... a spokojenější :-))

Dobrou chuť:-)

Nákupní košík pro tento recept s odkazem do našeho obchodu:

  • datle Lifefood - sušší vypeckované datle Lifefood se dají namočit a krásně s nimi pracujeme při přípravě těst na dorty nebo je přidáme do smoothie a oříškového mléka
  • datle PAMIR mají pecku, ale v puse se rozplynou jako lžička medu. Jsou jemňoučké a slaďoučké.
  • kokos - tak skvělá surovina nemůže chybět ve vaší spíži. Hodí se do kaší, těst na dorty, RAW sušenky nebo jako suroviny do ČokoKoko
  • kakao - opravdové kakao v supermarketu nekoupíte. To kvalitní kakao se zpracovává při teplotách do 42 stupňů tak, aby se všechny cenné látky (a že jich je požehnaně) nezničili. Vybírejte pečlivě.
  • koření - bez koření bychom nedokázali jídlem provonět byt, neužili bychom si jej tak, jako s ním. Koření se mnoho lidí obává, přitom stačí zkusit trochu zaexperimentovat a kouzelné pokrmy jsou na světě. Tyhle ČokoKoko bonbony mohou být pokaždé jiné - jednou se solí, jednou s chilli, jednou s kardamonem a pak třeba se skořicí. Zkrátka budou takové, jaké Vás zrovna napadnou :-) Vyberte si ze široké nabídky BIO koření, které u nás v eshopu nabízíme.

Autor receptu: Káťa Kubátová

Banánová zmrzlina dvakrát jinak

2016-07-31 10:20:00

Roztéct se v létě nechcete... tak se trochu ochlaďte :-) Tuto zmrzku mohou i dietáři :)

přečíst celé

RAW nudle s mákem

2016-07-10 15:45:00

Nudle s mákem na RAW stravě? Fakt jsme se nezbláznili :-)

přečíst celé