Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > Veganské tofu karbenátky s cuketou a salátem s pečenou dýní

Veganské tofu karbenátky s cuketou a salátem s pečenou dýní

10.2.2018

Veganské tofu karbenátky s cuketou a salátem s pečenou dýní

Tyto skvělé a rychlé karbenátky strčí do kapsy kde který karboš z instantní směsi. Budete potřebovat mixér, troubu a pár ingrediencí k tomu. Karbenátky se hodí do burgerů, k salátům, kaši nebo jen tak do ruky. Rozhodně je vyzkoušejte :-)

Ingredience:

Na karbenátky:

Na salát:

Postup:

V mixéru nejprve umixujeme 3/4 hrnku ovesných vloček na mouku. Cuketu nastrouháme na jemno a necháme ji vypotit, poté scedíme přebytečnou vodu, kterou cuketu "pustí".

V mixéru rozmixujeme tofu spolu s kouskem cibule, přidáme mouku, která vznikla z umixování vloček, koření, jemně nastrouhanou cuketu, zbytek celých vloček, lahůdkové droždí a případně koření, které máte rádi (garam masala, kurkuma apod)

Pokud se Vám zdá těsto příliš mokré, přidejte ještě ovesné vločky. Vše dobře promícháme a rukou tvarujeme karbenátky, které poskládáme na papírem vystlaný plech. Pečeme v troubě na 180 stupňů, dokud nejsou karbenátky celé zlaté.

Salát připravíme ze zelené listové zeleniny - římský salát, ledový salát, polníček, špenát apod. Přidáme kapku oleje, sůl, pár kapek citronu.

Máslovou dýni si očistíme, oloupeme a nakrájíme na hranolky, které marinujeme v misce spolu s jednou lžící olivového oleje, solí a česnekovým práškem. Pečeme v troupě na 180 asi 30 minut, dokud není dýně měkká. Můžeme přidat na kousky pokrájenou cuketu, lilek, papriku a další oblíbenou zeleninu.

Upečenou dýni servírujeme na salátovém lůžku spolu s karbenátky nebo některou ze salátových zálivek a dresinků jen tak.

 

Pizza se zeleninou bez kynutí

2019-02-17 12:55:00

Rychlá večeře, která uspokojí i chlapské nároky? Co takhle domácí pizza?

přečíst celé

Veganské špagety bolognese

2018-02-03 16:00:00

Italské těstoviny zbožňujeme, a tak vymýšlím recepty, které uspokojí naše chuťové buňky a zároveň nebude znepokojeno svědomí konzumací živočišných produktů...

přečíst celé