Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > Veganské špagety bolognese

Veganské špagety bolognese

3.2.2018

Veganské špagety bolognese

My máme doma rádi Itálii - jakože v kuchyni. Ne, že bychom po sobě házeli talíři a noži. Milujeme tu vůni jídel, italských uliček v Římě, chuť těstovin... Špagety jsou jedním z jídel, které u nás zkrátka frčí. Mnoho lidí vnímá špagety jako nouzovou rychlovku, když neví "coby". Já naopak vidím špagety jako jídlo, které si dopřeji jednou za čas, za to s horkou boloňskou omáčkou, voňavou a nesmírně vynikající.

Tento recept je velice jednoduchý a nepotřebujete příliš mnoho surovin. Tak pojďme na to.

Suroviny:

  • 1 PL kvalitního olivového oleje
  • 50 g cibule pokrájené na jemno
  • 1 stroužek česneku ( z česneku vydlabávám střídku, protože potom nepálí žáha)
  • 100 g mrkve pokrájené na drobno
  • 300 g pasírovaných rajčat
  • 300 g seitanu natural
  • 1 čl sladké papriky
  • 1 čl soli
  • 1 PL agávového nektaru
  • 1 čl koření garam masala (nemusí být)
  • bohatá hrst čerstvé bazalky
  • bezvaječné těstoviny - špagety apod.

Na posyp:

Postup:

Na oleji osmažíme na jemno pokrájenou cibuli, česnek a po chvíli přidáme mrkev. Přiklopíme pokličkou a dusíme 5 minut. Jakmile mrkev změkne, přidáme pasírovaná rajčata, seitan, koření, agáve, sůl a povaříme 15 minut.

Mezitím dle návodu uvaříme těstoviny - my nejraději na "skus":-)

V mixéru nebo kuchyňském robotu rozmixujeme piniová jádra s lahůdkovým droždím a špetkou soli, čímž nám vznikne velmi lahodný veganský parmazán.

Servírujeme těstoviny s omáčkou, parmezánem a posypeme bazalkou.

dobrou chuť :-)

Veganské lasagne se špenátem a kešu krémem

2016-07-31 17:50:00

V naší rodině měly velký úspěch

přečíst celé

TOFU špízy

2017-11-19 06:25:00

Mám ráda rychlé, lehké a přesto výživné obědy. Jelikož teď je prioritou péče o děti, snažím se šetřit časem. Tenhle recept splňuje všechny mé požadavky - je chutný, výživný, zdravý a k tomu naprosto úžasně lahodný.

přečíst celé