Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > Pizza se zeleninou bez kynutí

Pizza se zeleninou bez kynutí

17.2.2019

Pizza bez kynutí

Myslím, že minimálně polovina mojí rodiny se mohla narodit v Itálii. Alespoň, co se týká lásky k italských chutím. Do té poloviny počítám sebe a manžela, holky se ještě nevyjádřily :-)

Tak se doma snažím vymýšlet různá jídla, která se alespoň trochu podobají těm voňavým skvělým pokrmům, které voní ze všech možných taveren, když se v létě vydáte po Itálii.

Tahle pizza je fakt rychlá, nemusíte těsto nechávat kynout, točit s ním nad hlavou, aby vznikl tenký koláč... Stačí Vám pár surovin a váleček na těsto. Zkuste to a nebudete už péct jinou.

Suroviny:

  • 300 g hladké špaldové mouky
  • 150 g voda
  • 1 prášek do pečiva
  • 1/2 ČL soli
  • 60 g olivového oleje

Náplň - dle libosti, používám rajčatové pyré, zeleninu, veganský nebo běžný sýr... a hromadu zeleniny.

Postup:

V kuchyňském robotu zpracujte všechny suroviny na těsto. Těsto by nemělo příliš lepit. Někdy se mi stane, že po zpracování nedrží úplně v celku a tak jej v z robotu vyndám a propracuji ještě rukama. Konzistence by měla být taková, že z těsta vyválíte lehce válečkem velkou placku, kterou potom přemístíte na olejem vymazaný plech.

Těsto potřete rajčatovou omáčku a pokladete oblíbenou zeleninou - hodí se sušená i čerstvá rajčata, paprika, cuketa, žampiony nebo veganská šunka. Na vrch přidáme strouhaný sýr Bedda a pečeme cca 10 minut na 180 C.

Pizza je tenoučká a naprosto epesní.

dobrou chuť :-)

Seitan na pórku s jasmínovou rýží

2019-02-11 19:40:00

Tip na parádní víkendový oběd, který Vás zasytí a dodá hromadu bílkovin.

přečíst celé

Veganské špagety bolognese

2018-02-03 16:00:00

Italské těstoviny zbožňujeme, a tak vymýšlím recepty, které uspokojí naše chuťové buňky a zároveň nebude znepokojeno svědomí konzumací živočišných produktů...

přečíst celé