Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > Veganské lasagne se špenátem a kešu krémem

Veganské lasagne se špenátem a kešu krémem

31.7.2016

Veganské lasagne se špenátem a kešu krémem

Milujete těstoviny? Můj manžel ano... No, jak to udělat, aby mu chutnaly, byly veganské a ještě k tomu výživné? Není to vůbec složité, zkuste třeba tento recept. Je to recept vařený, ale tak jemný, že si zaslouží být zveřejněn.

Co budete potřebovat:

  • 8 plátků bezvaječných lasagní, které si buď uvaříte nebo je rovnou pokládáte do zapékací formy ( já je vařím)
  • 1 balíček špenátu - lepší použít čerstvý, který lehce podusíte a rozmixujete
  • sůl, pepř
  • 3 lžíce lahůdkového droždí
  • 1 stroužek česneku
  • 1 hrnek kešu ořechů - předem namočených
  • šťáva z citronu
  • hrstka bazalky
  • 5 sušených rajčat

Postup:

Přiravte si bezvaječné lasagne dle receptu. Poduste špenát, osolte jej, přidejte trochu pepře, prolisovaný česnek a 1 lžíci lahůdkového droždí.

V mixéru umixujte s 1/2 hrnku čisté vody kešu oříšky, přidejte citronovou šťávu, sůl, a 2 lžíce lahůdkového droždí. Pomixujte, nakonec přidejte sušená rajčata a bazalku. Pomocí pulsů lehce pomixujte, aby v krému zůstaly kousky rajčata a bazalky.

Do zapékací formy naneste vrstvu lasagní, natřene na ni krém z kešu a špenát. Následně pokračujte ještě třemi vrstvami. Končíme lasagněmi.

Zapečte 15 minut v horkovzdušné troubě na 160 C.

Dobrou chuť :-)


Pizza se zeleninou bez kynutí

2019-02-17 12:55:00

Rychlá večeře, která uspokojí i chlapské nároky? Co takhle domácí pizza?

přečíst celé

Veganské tofu karbenátky s cuketou a salátem s pečenou dýní

2018-02-10 07:40:00

Jednoduché, rychlé, fitness. To jsou veganské tofu karbanátky, která máte hotové jedna dvě

přečíst celé