Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > Veganské lasagne se špenátem a kešu krémem

Veganské lasagne se špenátem a kešu krémem

31.7.2016

Veganské lasagne se špenátem a kešu krémem

Milujete těstoviny? Můj manžel ano... No, jak to udělat, aby mu chutnaly, byly veganské a ještě k tomu výživné? Není to vůbec složité, zkuste třeba tento recept. Je to recept vařený, ale tak jemný, že si zaslouží být zveřejněn.

Co budete potřebovat:

  • 8 plátků bezvaječných lasagní, které si buď uvaříte nebo je rovnou pokládáte do zapékací formy ( já je vařím)
  • 1 balíček špenátu - lepší použít čerstvý, který lehce podusíte a rozmixujete
  • sůl, pepř
  • 3 lžíce lahůdkového droždí
  • 1 stroužek česneku
  • 1 hrnek kešu ořechů - předem namočených
  • šťáva z citronu
  • hrstka bazalky
  • 5 sušených rajčat

Postup:

Přiravte si bezvaječné lasagne dle receptu. Poduste špenát, osolte jej, přidejte trochu pepře, prolisovaný česnek a 1 lžíci lahůdkového droždí.

V mixéru umixujte s 1/2 hrnku čisté vody kešu oříšky, přidejte citronovou šťávu, sůl, a 2 lžíce lahůdkového droždí. Pomixujte, nakonec přidejte sušená rajčata a bazalku. Pomocí pulsů lehce pomixujte, aby v krému zůstaly kousky rajčata a bazalky.

Do zapékací formy naneste vrstvu lasagní, natřene na ni krém z kešu a špenát. Následně pokračujte ještě třemi vrstvami. Končíme lasagněmi.

Zapečte 15 minut v horkovzdušné troubě na 160 C.

Dobrou chuť :-)


TOFU špízy

2017-11-19 06:25:00

Mám ráda rychlé, lehké a přesto výživné obědy. Jelikož teď je prioritou péče o děti, snažím se šetřit časem. Tenhle recept splňuje všechny mé požadavky - je chutný, výživný, zdravý a k tomu naprosto úžasně lahodný.

přečíst celé

Dýňový kuskus

2017-11-22 10:55:00

Dýni jsem moc ve svém jídelníčku neměla, ale moc mi zachutnala a tak hledám inspiraci, kde všude se dá použít. Je to skvěle univerzální surovina.

přečíst celé