Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > TOFU špízy

TOFU špízy

19.11.2017

TOFU špízy mámy na mateřské s dvojčaty

Mám ráda rychlé, výživné, lehké a chutné recepty. TOFU špízy patří mezi mé oblíbené obědové variace. Tofu můžete zakoupit v mnoha variantách a na špejli vždycky můžete dát zeleninu, kterou zrovna máte doma. No, a pokud se Vám po nabodání čtvrtého špízu probudí s křikem a velkým hladem děti jako mě, tak zkrátka všechno to zbylé tofu a zeleninu naházíte na plech, protože stejně na talíři ten špíz stáhnete dolů, ne? Otázka tedy je, zda to vůbec napichovat :-) Ale jo, jíme přeci také očima :-) V rámci úspor času a materiálu však opravdu můžete špejle vynechat :-)

Takže jdeme na to - co si potřebujete koupit?

NA ŠPÍZY:

  • TOFU - máte na výběr hromadu variant - natural, lahůdkové, bylinkové, česnekové, uzené, s bazalkou, bez bazalky... no, vyberte si to, které máte opravdu rádi. A když nemáte tofu, dejte tam... nene, to nepůjde, náhrada není možná :)
  • Zelenina - nejlepší a barveně efektivní - paprika, cuketa, rajče, cibule, lilek, někdo možná rád i houby (já nee)
  • Olivový olej - kvalitní, který voní a dokonale chutná - máme skvělý v eshopu (Olivový olej je surovina, na které fakt nešetřím. Nedělejte to ani vy, do svého auta přeci také nenalijete nic nekvalitního, Váš motor by to nemusel přežít)
  • Koření - tady se fantazii meze nekladou, takže je to jen a jen na Vás - já jsem použila červenou sladkou papriku, kořenící směs Sbohem soli od sonnentoru, špetku soli (i když jsem jí díky té směsi měla dát sbohem), pepř a špetku garam masala koření.

NA FALEŠNOU SÝROVOU OMÁČKU:

  • 1/2 hrnku rostlinné smetany (používám Alpro Sojovou nebo mandlovou)
  • 3 PL lahůdkového droždí - máme báječné v eshopu

To je všechno, teď zbývá to napichování:

Na kostky pokrájené tofu střídavě napichujeme na špíz se zeleninou, kterou taktéž střídáme. Když jsou špízy hotové, pokládáme je na plech vyložený pečícím papírem. Pokud nejsou špízy hotové a už nebudou, tofu i zeleninu přemístěte na plech - buď rozprostřít nebo jakkoliv naházet :-)))

V misce připravíme marinádu - 5 PL olivového oleje + 2 PL vody promícháme. Přidáme libovolné koření, sůl, pepř, můžeme prolistova stroužek česneku, vše dobře promícháme a špízy shora i zespodu potřeme marinádou. Pečeme v troubě asi 15 minut na 180 stupňů.

Omáčku připravíme tak, že smícháme rostlinnou smetanu s lahůdkovým droždím, vše důkladně promícháme a 5 minut před koncem pečení špízů omáčku nalijeme cikcak přes špízy.

Tak dobrou chuť, dejte si do nosu a dejte vědět, jaké to bylo :-)

 

 

Pizza se zeleninou bez kynutí

2019-02-17 12:55:00

Rychlá večeře, která uspokojí i chlapské nároky? Co takhle domácí pizza?

přečíst celé

Veganské tofu karbenátky s cuketou a salátem s pečenou dýní

2018-02-10 07:40:00

Jednoduché, rychlé, fitness. To jsou veganské tofu karbanátky, která máte hotové jedna dvě

přečíst celé