Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > Veganský štrúdl

Veganský štrúdl

26.3.2018

Jablečný závin - vegan

Jak rychle uspokojit chuťové buňky, když touží po něčem sladkém, po něčem, co není čokoláda a dá se to třeba i snídat? Jednoduše - použijete pár surovin a rychle vykouzlíte tenhle "šťastný" jablečný závin. A proč šťastný? Protože v něm není žádné vajíčko.

Nebudu Vás zdržovat žádným povídáním o tomlhe závinu, prostěj pojďme na to.

Suroviny:

 

Postup:

250 g ovesných vloček rozemeleme na mouku. Přidáme banán a vše rozmixujeme v mixéru. Do rozmixované hmoty zapracujeme celé ovesné vločky. Pokud se Vám konzistence zdá být příliš řídká, přidejte ještě trochu vloček. Vzniknout by mělo tužší těsto, které půjde válečkem vyválet na placku (i když se bude možná maličko trhat).

Nastrouháme jablíčka, která smícháme s datlovým sirupem a skořicí. Libovolně můžeme přidat také pomletý mák, oříšky nebo goji.

Směs jablek rozprostřeme na placku, kterou jsme z těsta vyváleli. Kraje na kratších stranách ohneme asi 2 cm dovnitř, srolujeme závin a lehce jej zmáčkneme, aby pevněji držel.

Závin přemístíme na plech do trouby, kde jej pečeme zhruba 20 minut na 180 C. Kdo nechce, může závin nechat pouze ztuhnout v lednici a nakrájet asi za dvě hodiny. Vznikne tak RAW varianta - zdravější, v níž bude zachováno mnohem více výživných látek.

Závin je vynikající s pokrájeným ovocem nebo jen tak.

Dobrou chuť :-)

Meruňkové řezy - veganské

2019-02-14 12:00:00

Máte rádi ovocné recepty? Já ano a přes zimu občas sáhnu po kompotovaném ovoci, které skvěle poslouží právě pro přípravu moučníků.

přečíst celé

RAW Goji roláda

2016-06-04 21:00:00

Přijde Vám návštěva? Tak ji koukejte dobře pohostit. S touto roládou zabodujete.

přečíst celé