Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > Meruňkové řezy - veganské

Meruňkové řezy - veganské

14.2.2019

Meruňkové řezy - veganské

Tyto lahodné meruňkové řezy se hodí pro přípravu v zimě, kdy nemáte po ruce čerstvé ovoce a chcete připravit snadný ovocný dezert. Mám velkou výhodu, protože moje babička zavařuje všechno, co v létě přebývá a tak v zimě není nouze o jahody, meruňky z Moravy nebo okurky, kromě toho se v její komoře ukrývá velký hrnec s kysaným zelím nebo houbové čatní. . . babičky zkrátka vědí, jak uchovat dary léta.

Pokud nemáte k dispozici domácí kompot, sežeňte BIO kompotované ovoce s minimálním přídavkem cukru a zkuste si připravit skvělý moučník ke kávě na víkend :-)

Suroviny pro přípravu:

Piškot:

Ovocná vrstva:

Postup přípravy:

Troubu si předehřejem na 180 C.

V míse vyšleháme do pevného sněhu aquafabu, jakmile je sníh pevný, přidáme 2 PL horké vody a prošleháme. V jiné míse smícháme rostlinné mléko, javorový sirup, vanilkový extrakt, kokosový olej a dobře promícháme. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Opatrně přidáme připravený sníh a zamícháme jej do těsta. Pečeme na 180 stupňů asi 15 minut - dokud není piškot zezlátlý. Dejte pozor, ať jej nepřepečete, jinak bude trvdý.

Meruňky pokrájíme na tenké plátky. Nálev z kompotu naředíme vodou tak, abychom dostali 1/2 litru tekutiny, přidáme pudink a javorový sirup. Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme do zhoustnutí.

Na vychladlý korpus naneseme na plátky pokrájené meruňky a zalijeme je horkým pudinkem. Necháme vychladit a podáváme ozdobené ovocem a rostlinnou šlehačkou.

Dobrou chuť :-)

Tahini řezy - vegan

2018-09-16 12:00:00

Máte rádi tahini a přemýšlíte, jak je ještě v kuchyni využít? Vyzkoušejte tento recept na tahini veganské řezy. Jsou delikátní.

přečíst celé

RAW Goji roláda

2016-06-04 21:00:00

Přijde Vám návštěva? Tak ji koukejte dobře pohostit. S touto roládou zabodujete.

přečíst celé