Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > RAW Goji roláda

RAW Goji roláda

4.6.2016

RAW Goji roláda

Mám zde pro Vás recept od jedné skvělé slečny, s níž jsem se seznámila na kurzu výživových poradců. Je skvělé poznávat, že i mezi fitness sportovci jsou tací, kteří se stravují rostlinnou stravu. Terezce Hocové za její recept moc děkuji. Tuto roládu můžete užít jako vánoční cukroví zrovna jako dezert pro rodinnou oslavu. Je celkem univerzální.

A co navíc? Možná to nevíte, ale plody kustovnice jsou velice bohatým zdrojem vitamínu C a navíc, až 15 % objemu tohoto plodu tvoří bílkoviny. Goji si uričtě oblíbíte:)

Suroviny pro přípravu:

Na kakaovou vrstvu:

Na Goji náplň:

Příprava:

Kakaová vrstva – v mixéru pomeleme ořechy, kokos, datle i rozinky. V míse pořádně promícháme i s kakaem dokud nám nevznikne kompaktní hmota. Hmotu si přeneseme na pečící papír, položíme přes ni další pečící papír a válečkem vyválíme ½ cm silný plát do tvaru obdélníku. Sejmeme papír a odložíme stranou, než si připravíme náplň. Oba pečící papíry můžeme předem lehce pomazat kokosovým olejem - těsto se k papíru potom nelepí.

Goji náplň – v mixéru si pomeleme mandle, kokos nadrobno, datle i goji a v míse smícháme, dokud nám opět nevznikne kompaktní hmota. Tuto hmotu přeneseme na vyválenou kakaovou vrstvu a rovnoměrně ji rozprostřeme. Snažíme se, aby na jedné z delších stran obdélníku kakaová vrstva o maličko přečnívala. Překryjeme pečícím papírem a válečkem jemně uhladíme goji vrstvu. Papír odlepíme a jdeme rolovat.

Díky tomu, že jsme si kakaovou vrstvu vyváleli na pečícím papíru, půjde to snadno. Chyťte prostě ten okraj pečícího papíru, kde začínají obě vrstvy současně (tzn. protilehlý okraj tomu, kde kakaová vrstva přečnívá) a snažte se rovnoměrně rolovat vyválené vrstvy tak, jako kdybyste rolovali sushi ;-) Rolujeme co nejpevněji a zároveň odlepujeme pečící papír, který nám pomáhá. Vznikne nám krásná pevná roláda, kterou ještě na chvíli odložíme do lednice (pro nedočkavce - do mrazáku :), než začneme krájet. Roládu si později nakrájíme nožem, který průběžně namáčíme. Vznikne nám zhruba 13 kousků:)

Recept : Tereza Hocová

Dobrou chuť :-)

Meruňkové řezy - veganské

2019-02-14 12:00:00

Máte rádi ovocné recepty? Já ano a přes zimu občas sáhnu po kompotovaném ovoci, které skvěle poslouží právě pro přípravu moučníků.

přečíst celé

Jablečné tartaletky

2017-06-11 16:55:00

Malé koláčky s minimeme oříšků jsou snadné na přípravu a lehké na trávení.

přečíst celé