Meruňkové řezy - veganské
2019-02-14 12:00:00
Máte rádi ovocné recepty? Já ano a přes zimu občas sáhnu po kompotovaném ovoci, které skvěle poslouží právě pro přípravu moučníků.
Nacházíte se:
Úvodní strana > Recepty > Veganský makovec
31.5.2018
Recept na veganský makovec a výrobu domácí kokosové mouky
Pro milovníky maku jsem připravila tento recept a věřím, že sklidí takový úspěch ve Vaší domácnosti jako v té mé. Velice často si vyrábím raw kokosové mléko a s ním je samozřejmě spojena i kokosová drť, která zbyde. Málokdo však ví, že z této drtě lze udělat úžasnou kokosovou mouku a všestranně ji použít a zároveň jíst zdravě. Je to i výborná varianta pro lidi trpící alergií na lepek.
Výroba kokosové mouky:
Výroba kokosové mouky je velmi snadná a také nenáročná. Jsou dva způsoby, jak to lze provést. Kdo si chce po výrobě rostlinného mléka zachovat drť v raw verzi použije sušičku. Pro ostatní je k dispozici trouba.
Na plech položte pečící papír a na něj rozprostřete vzniklou kokosovou drť. Je lepší menší množství než větší (rychleji se usuší.). Poté dejte do sušičky na program 42˚ C a sušíme 3-4 hodiny nebo vložte do trouby a pečte okolo 120˚C 40-60 minut.
Po usušení kokosovou drť vložte do mixéru a melte do hladka.Samozřejmě čím výkonnější mixér, tím vznikne lepší a jemnější mouka. Její použití je už pak jenom na Vás.
Veganský makovec
Ingredience:
Do mísy dejte kokosovou a pohankovou mouku, mák, skořici a kypřící prášek. Vše smíchejte. Potom rozmačkejte banány vidličkou a přidejte se zbytkem surovin do mísy a vytvořte těsto.
Připravte si plech (rozměr 25x20 cm) s pečícím papírem a vložte vzniklé těsto ( těsto by mělo být husté.),které rozetřete. Poté dejte péct do trouby na 180˚C na 45-50 minut.
Makovec je veganský, bez lepku, laktózy, sóji, cukru, vajec, GMO, konzervantů a barviv. Kdo chce,může si banán nahradit domácími vejci, med cukrem, kokosový olej slunečnicovým...Vše je pouze na Vás a Vaší fantazii a přesvědčení.
Můj tip:
Nejlepší makovec je z čerstvě pomletých a kvalitních surovin. Kdo je vlastníkem výkonnějšího mixéru,určitě neváhejte si pomlet kokos, pohanku a mák na mouku. Rozdíl opravdu poznáte,než když vše koupíte už připravené.
Přeji krásné tvoření a chutné zážitky....
Vaše RAWzárka
2019-02-14 12:00:00
Máte rádi ovocné recepty? Já ano a přes zimu občas sáhnu po kompotovaném ovoci, které skvěle poslouží právě pro přípravu moučníků.
2016-06-04 21:00:00
Přijde Vám návštěva? Tak ji koukejte dobře pohostit. S touto roládou zabodujete.
Pár slov o blogu
Proč vznikl RAWblog? Protože mě baví "nevařit", psát a sdílet. . .
Protože si myslím, že je škoda schovat si v šuplíku jednoduché a chutné RAW či veganské recepty a nepodělit se o ně. V neposlední řadě jsme také na eshopu v sekci receptů trpěli nedostatek prostoru. To vše a mnohem více dalo vzniknout těmto stránkám, které, jak doufám, budou pro Vás inspirací a jednoduchým vodítkem v oblasti živé stravy.
Tvořte, ochutnávejte a milujte živou stravu zrovna jako já. Užívejte si všeho, co nám naše Země dává.
2016 (c) Všechna práva vyhrazena - Živá-strava-obchod.cz