Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > Vanilkový RAW dort s arónií a chia semínky

Vanilkový RAW dort s arónií a chia semínky

31.7.2016

Vanilkový RAW dort s arónií a chia semínky

Hledáte inspiraci na víkendový dezert? Můžete vyzkoušet tento vanilkový dort dle recepty mojí kamarádky Terezky Hocové. Uchvátí Vás jemnou chutí a příjemnou vůní.

Arónii můžete znát také jako černou jeřabinu. Slouží našemu tělu báječně jako přírodní antioxidant a zdroj řady vitamínů. Chia semínka v dortu obsažená dodají tělu zdraví prospěšné omega 3 mastné kyseliny, vlákninu a nemalé množství bílkovin.

Co budete potřebovat?

Na korpus:

Na vanilkovou vrstvu:

Na vrstvu s arónií:

  • 1hrnek arónie (můžete je nahradit jiným bobulovitým ovocem - nebo třeba sušenými brusinkami, které namočíte na pár hodin do vody)
  • 1hrnek datlí

Postup:

Korpus – v mixéru si rozemeleme mandle, kokos i datle. V míse důkladně promícháme a lepivou hmotu namačkáme na dno i po okrajích dortové formy. Odložíme do ledničky.

Vanilková vrstva – v mixéru umixujeme kešu s trochou čisté vody, kokosovým olejem, vanilkou a medem či jiným sladidlem. Mixujeme tak dlouho, dokud nám nevznikne hladký krém. Nakonec přisypeme i chia semínka a ještě krátce promixujeme. Hotový krém nalijeme na korpus a dáme odležet na hodinu do ledničky. Pokud se nám nechce čekat, dáme do mrazáku.

Vrstva s arónií – v mixéru umixujeme arónii spolu s datlemi a nalejeme na ztuhlou vanilkovou vrstvu. Opět dáme ztuhnout do ledničky, nebo do mrazáku.

Celý dort můžeme ozdobit postrouhaným kokosem.

Ze ztuhlého dortu odděláme dortovou formu a rozkrájíme na cca 15 dílů.

Dobrou chuť Jana & Tereza Hocová - autorka receptu

Zbylo Vám smoothie? Výborně, bude se Vám hodit:-)

2017-05-16 21:45:00

Zamrazte jej do formičky na nanuky, v letním počasí se Vám šiknou...

přečíst celé

RAW nudle s mákem

2016-07-10 15:45:00

Nudle s mákem na RAW stravě? Fakt jsme se nezbláznili :-)

přečíst celé