Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > Tirawmisu

Tirawmisu

3.9.2017

Tirawmisu

Pokud se řadíte mezi fajnšmekry, kteří mají rádi chuť kávy, ale vzdali jste se jí ve prospěch svého zdraví, zde je pro Vás recept, který si určitě jednou za čas můžete s klidným svědomím dopřát.

Nuže, jak tuto parádní kalorickou bombu vytvoříte? Mrkněte na recept:

Suroviny:

Tmavá krusta:

Světlá krusta:

  • 1 hrnek mandlové nebo kokosové mouky (použila jsem tentokrát kokosovou - když dělám kokosové mléko, drť potom suším na mouku)
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 1/2 hrnku předem namočených datlí
  • 1 šálek espressa

Krém:

  • 2 hrnku předem namočených kešu oříšků
  • 3 PL agávového nektaru (nebo jiného sladidla)
  • 3 PL kokosového krému - postačí rozmixovat 5 PL strouhaného kokosu + 2 PL vody
  • 5 PL kokosového oleje
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 1/4 šálku vody - dle konzistence krému

Postup:

Na výrobu tirawmisu potřebujeme 2 stejně velké formy, které vysteleme potravinovou folií nebo pečícím papírem. Zvládnete to však i s jednou formou... jako já :-)

1.) Do mixéru vložíme suroviny pro výrobu tmavé vrsty - mandlovou mouku, datle, kakao, vanilkový extrakt a espresso rozmixujeme do tuhé hmoty, kterou natlačíme rukama do formy a uložíme alespoň na 15 minut do mrazničky.

Formu vyjmeme z mrazničky, vyndáme ztuhlou krustu a opět formu vysteleme potravinovou folií. Pokud máte formy dvě, tento krok můžete přeskočit :-)

2.) Do mixéru vložíme suroviny pro výrobu světlé vrsty - mandlovou nebo kokosovou mouku, datle, vanilkový extrakt a espresso rozmixujeme do tuhé hmoty, kterou natlačíme rukama do formy a uložíme alespoň na 15 minut do mrazničky.

3.) Do mixéru vložíme všechny suroviny potřebné pro výrobu krému - kromě vody. Vodu přidáme až nakonec podle toho, jak máme krém tuhý nebo řídký.

Na světlou vrstvu krusty nalijeme 1/2 krému. Přikryjeme tmavou částí krusty a opět navrstvíme druhou část krému. Takto vzniklé tirawmisu necháme v mrazničce alespoň 2 hodiny ztuhnout (nebo do rána v lednici).

Rozkrájíme na kousky a posypeme každý kousek přes malé sítko kakaem a ozdobíme banánem, snítkem máty nebo kakaovými boby.

Dobrou chuť :-)

 

Banánová zmrzlina dvakrát jinak

2016-07-31 10:20:00

Roztéct se v létě nechcete... tak se trochu ochlaďte :-) Tuto zmrzku mohou i dietáři :)

přečíst celé

RAW nudle s mákem

2016-07-10 15:45:00

Nudle s mákem na RAW stravě? Fakt jsme se nezbláznili :-)

přečíst celé