Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > Tahini řezy - vegan

Tahini řezy - vegan

16.9.2018

Tahini řezy

Inspirací pro tento recept mi byla veganská roláda od Country life. Velice mě totiž zaujalo využítí nálevu ze sterilované cizrny. Tu mám velmi ráda, protože mi často usnadní práci v kuchyni - při přípravě falafelu, pomazánky či luštěnin. Stačí prostě otevřít plechovku a voilá - cizrna je připravena k použití.

No a vodu z nálevu rozhodně nesmíte vylít do odpadu. To by byla veliká škoda. Takzvaná aquafaba se totiž dá vyšlehat jako vaječný bílek. Vznikne Vám tak úžasná pěna pro přípravu veganského piškotu. Věděli jste to?

S pomocí skvělých ingrediencí si můžete i vy doma upéct báječné veganské řezy s tahini. Tak je pojďte zkusit.

Suroviny potřebné pro přípravu:

Piškot:

Krém:

Poleva:

  • 2 PL tahini
  • 2 PL datlového sirupu
  • oříšky, kokos nebo jakékoliv dobroty na posypání

Postup:

1.) Nejprve si připravíme krém, který bude chladnout. V 500 ml rostlinného mléka rozmícháne jedno balení pudinku, agávový nektar a přivedeme k varu. Do hustého pudinku přidáme 50 g kokosového oleje a 4 polévkové lžíce tahini krému. Promícháme a necháme vychladnout.

2.) Z nálevu z cizrny vyšleháme sníh. Neočekávejte, že vyšleháte přesně stejný tuhý sníh jako z vaječných bílků, ale i tak se, myslím, podaří vyšlehat pěkný bílý sníh. Do sněhu zašleháme kokosový olej.

3.) V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, datlový sirup a mléko. Vše řádně promícháme a opatrně přidáme ke sněhu. Pečeme na 180 stupňů asi 18 minut. Nepřepečte těsto, které by bylo příliš tvrdé.

Po upečení necháme piškot vychladnout. Vychladlý piškot rozřízneme na dva delší pásy. První pás potřeme vychladlým krémem, přiklopíme druhou částí těsta a znovu potřeme krémem tentokrát i ze stran.

Řezy ještě ozdobíme - smícháme tahini a datlový sirup a "pocákáme" s nimi vzniklý dezert. Můžeme posypat kokosem, drcenými oříšky nebo semínky.

Možná se Vám stane jako mě, že krém během té doby, kdy připravujete piškot, hodně ztuhne. Ničemu to vůbec nevadí - postačí, když krém dáte do mixéru a rozmixujete jej.

Dobrou chuť :-)

Meruňkové řezy - veganské

2019-02-14 12:00:00

Máte rádi ovocné recepty? Já ano a přes zimu občas sáhnu po kompotovaném ovoci, které skvěle poslouží právě pro přípravu moučníků.

přečíst celé

RAW Goji roláda

2016-06-04 21:00:00

Přijde Vám návštěva? Tak ji koukejte dobře pohostit. S touto roládou zabodujete.

přečíst celé