Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > Svatomartinské RAW rohlíčky

Svatomartinské RAW rohlíčky

30.7.2016

Máte doma Martina? RAW Martina? Pokud ano a přijede na bílém koni na svůj svátek, zaslouží si tyto úžasné RAW Martinské rohlíčky. Možná stačí, že vůbec přijel :-)

Chce to trošku času, kvalitní suroviny a dobrou náladu. Špetku lásky a maličko trpělivosti. . .

Suroviny:

Těsto:

Náplň:

  • Lískočokoládová - viz recept níže na lískočokoládovou nutelu

Maková:

Postup přípravy:

Namočené lněné semínko dáme do mixéru, přidáme kešu oříšky (bez vody) a datle (taktéž bez vody). Těsto umixujeme do hladka. Na větší kus pečícího papíru přeneseme rozmixovanou směs. Papír je dobré potřít kokosovým olejem, neboť se k němu takto těsto nepřilepí.

Na těsto nyní položíme potravinovou folii, přes kterou válečkem vyválíme oválný tvar o výšcce cca 3 mm. Podle dezertního talířku vyřízneme kolečko. (Pozor, ať se Vám talířek na těsto nepřilepí jako mě, jeho dno lehounce potřete kokosový olejem). Kráječem nebo nožem rozdělíme kolečko na 8 dílků. Na širší stranu každého dílku dáme náplň (viz obrázek). Na obrázku je vidět, že jsem s náplní nešetřila a i takto šly rohlíčky dobře zabalit.Těsto stačilo na 2 kolečka tedy 16 rohlíčků.

Nyní rohlíčky srolujeme. Lehce si pomožte nožem, kterým těsto od papíru snadno oddělíte.

Rohlíčky sušíme v sušičce cca 4-5 hodin. Výsledek je bezvadný.

Jestli tímto recept některého Martina omámíte, dejte mi vědět na mail (ziva-strava@email.cz)  :-) :-)

Banánová zmrzlina dvakrát jinak

2016-07-31 10:20:00

Roztéct se v létě nechcete... tak se trochu ochlaďte :-) Tuto zmrzku mohou i dietáři :)

přečíst celé

Zuzančin RAW banánový dort

2016-07-31 09:35:00

Banánový dort podle receptu nutriční terapeutky Zuzky Švédové

přečíst celé