Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > RAW frgále

RAW frgále

31.7.2016

RAW frgále

Jste-li milovníky švestek, oříšků a maku, tak je tento recept jako stvořený přímo pro Vás. Jelikož náplň je velice sytá a dosti náročná na trávení, korpus frgálů je vyroben jen a pouze z pohanky tak, aby byly koláčky alespoň trochu "lehčí". Věřím, že si pochutnáte:-)

Suroviny pro přípravu:

Těsto na koláčky:

Náplně:

Švestková povidla:

Ořechová náplň:

Maková náplň

  • 1/2 hrnku maku pomletého najemno
  • 2 lžíce agáve

Postup:

Pokud si chcete dát tu práci, vyrobte si vlastní mouku z naklíčené pohanky. Dejte večer namočit pohanku a nechte ji takto do rána. Vodu poté vylijte a pohanku řádně propláchněte. Dejte ji do nakličovacích misek a dva dny nechte klíčit. Pohanku alespoň dvakrát denně řádně propláchněte, aby se nestalo, že Vám začne plesnivět !!! Naklíčenou pohanku dáme do sušičky cca na 4 hodiny. Usušenou naklíčenou pohanku potom najemno nameleme a vznikne RAW mouka z naklíčené pohanky. Celý proces si můžete zjednodušit a mouku si koupit ZDE.

Připravíme si tedy korpus tak, že rozmixujeme namočenou pohanku, pohankovou mouku, 2 žlíce agáve nektaru a dle hustoty přidáme případně vodu. Těsto tvarujeme do koulí, které potom na plát sušičky přeneseme, rozmáčkneme a vytarujeme kolečko (koláček) - tloušťka cca 4-5 mm. Sušíme cca 4 hodiny.

Příprava náplní je jednoduchá - suroviny rozmixujeme a následně s nimi nazdobíme korpusy koláčků a dozdobíme mandlemi.

Dobrou chuť :-)

Zbylo Vám smoothie? Výborně, bude se Vám hodit:-)

2017-05-16 21:45:00

Zamrazte jej do formičky na nanuky, v letním počasí se Vám šiknou...

přečíst celé

RAW nudle s mákem

2016-07-10 15:45:00

Nudle s mákem na RAW stravě? Fakt jsme se nezbláznili :-)

přečíst celé