Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > RAW energetické tyčinky

RAW energetické tyčinky

10.7.2016

RAW energetické tyčinky

V knize Vegan v kondici jsou velmi vychvalovány energetické tyčinky. Nejen ty, samozřejmě. Vzala jsem si tedy mustr a připravila jsem podobné, které jsou popisovány v knize. Nutno podotknout, že se jedná o skutečnou dobrotu.

Nejen, že jsou lahodné, že tím hravě zaženete chuť na nějakou hříšnou sladkost, ale jsou i neuvěřitelně syté. Po takové tyčince skutečně hlad mít nebudete. Díky použitým surovinám také dokonale "dobijete baterky".

V kuchyni velmi často používám lněná semínka. Mám je moc ráda, nejen kvůli jejich schopnosti udržet směs po hromadě díky svému tak trochu roztomilému slizu:-) Jsou zásobárnou omega 3 a omega 6 mastných kyselin v příznivém poměru. Obsahují také vitamíny, minerály - hořčík, fosfor a železo. No a mimo to všechno - lněná semínka skoro nic nestojí.

Vyzkoušejte tyčinky s vynikající chutí a výživovými vlastnostmi:

Suroviny:

Postup:

Namočené mandle rozemeleme na mouku. Přisypeme lněná semínka taktéž rozmixovaná na mouku. Rozmixujeme datle s vodou, přidáme je ke směsi mandlové a lněné "mouky", přidáme kakao a protein. Vše důkladně zpracujeme namočenýma rukama, aby se nám směs nelepila na dlaně. Pokud je směs příliš suchá, přidáme vodu.

Připravíme si plech, zapékací misku či jinou vhodnou nábodu. Vysteleme nádobu potravinovou folií. Na takto připravenou misku naneseme směs a umačkáme ji dlaněmi. Směs dáme ztuhnout do lednice či mrazáku. Zhruba po dvou hodinách, kdy je směs v chladničce, ji vyjmeme a nakrájíme "placku" na tyčinky. Tyto tyčinky po jedné zabalíme do potravinového fólie.

Skladujeme v lednici, kde tyčinky vydrží zhruba 5 dní. Je lepší, když si dávku rozdělíte na několik částí a dáte si do lednice např. jen 3 tyčinky a ostatní uchováte v mrazáku. Předejdete tak zkažení tyčinek. Lněné semínko může zežluknout, je vhodné jeho konzumaci neprodlužovat.

Zbylo Vám smoothie? Výborně, bude se Vám hodit:-)

2017-05-16 21:45:00

Zamrazte jej do formičky na nanuky, v letním počasí se Vám šiknou...

přečíst celé

RAW nudle s mákem

2016-07-10 15:45:00

Nudle s mákem na RAW stravě? Fakt jsme se nezbláznili :-)

přečíst celé