Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > RAW borůvkový cheesecake

RAW borůvkový cheesecake

30.7.2017

RAW borůvkový cheesecake

Borůvky jsou velice silným antioxidantem, obsahují vysoké množství vitamínů - vitamín C, vitamíny skupiny B, jsou v nich taktéž obsaženy třísloviny a makro i mikro prvky - hořčík, draslík, železo... meď... Cílem tohoto článku není poučit Vás o výživových hodnotách borůvek, nejsem encyklopedie, wikipedie ani lékař :-) Ale borůvky miluji, jsou chutné a velice zdravé, jezte je :-) Třeba v tomto luxusním RAW cheesecaku, který si jistě najde místečko ve vašem wishlistu RAW receptů.

Pojďte si připravit suroviny:

Krusta:

  • 2 hrnky vlašských ořechů (můžete použít také pekanové ořechy)
  • 1 hrnek datlí (asi 10 ks - používám datle PAMIR, které skvěle sladí)
  • 1/2 čajové lžičky mořské soli

Krém:

Drobenka:

Postup:

Ingredience na krustu vložte do mixéru a mixujte do jemné kompaktní hmoty. Tuto hmotu přeneste do formy na dort, kterou si předem vystelete potravinovou folii nebo ji lehce potřete kokosovým olejem, aby se těsto k formě přímo nepřilepilo. Cheesecake se Vám potom bude lépe krájet.

Do mixéru nyní dejte suroviny na krém - kromě lecitinu a borůvek. Vše důkladně rozmixujte do jemného krému. Přidejte polévkovou lžíci lecitinu a znovu mixujte. Krém nalejte do formy na krustu a rovnoměrně posypte borůvkami. Borůvky lehce vtlačte do těsta.

Do mixéru nyní dejte suroviny na drobenku a jen kratičce pomixujte. Drobenkou posypte vzniklý cheesecake, který uložte do chladničky alespoň na dvě hodiny ztuhnout.

Dobrou chuť :-)

 

 

 

Banánová zmrzlina dvakrát jinak

2016-07-31 10:20:00

Roztéct se v létě nechcete... tak se trochu ochlaďte :-) Tuto zmrzku mohou i dietáři :)

přečíst celé

RAW nudle s mákem

2016-07-10 15:45:00

Nudle s mákem na RAW stravě? Fakt jsme se nezbláznili :-)

přečíst celé