Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > RAW Míša řezy

RAW Míša řezy

31.7.2016

RAW Míša řezy

Říkala jsem si, že začnu fotit více zeleninových jídel, salátů a hlavních chodů, ale teď mi to nedalo. Tenhle dortík (řez), ten si zkrátka doma vyrobte... Saláty budou příště.

Základ korpusu tvoří pohanka, která je nedílnou součástí našeho jídelníčku, krém je tvořen z kešu oříšků a poleva, no tak ta je vyrobena z produktů z Troubelické čokoládovny, které naprosto zbožňuji. Když přijde zboží z Troubelic, v Rychnově voní celá pošta:-)

Pojďme na to:

Korpus:

Krém:

Poleva:

Postup:

Pohanku zbavíme vody, rozmixujeme ji ve výkonném mixéru, přidáme datle a znovu mixujeme, dokud nevznikne kompaktní hmota. Do těsta přidáme jemně pomleté mandle a karob. Vše pomixujeme. Do dortové formy nebo jiné nádoby - může být i hranatá, přeneseme hmotu a upěchujeme ji dlaněmi. Předem formu lehce potírám kokosovým olejem. Takto připravený korpus uložíme do lednice.

Nyní si připravíme kešu krém. Postup je velmi jednoduchý - kešu oříšky rozmixujeme spolu s kokosem, kokosovým olejem a javorovým sirupem. Krém naneseme na připravený korpus.

Ve vodní lázni na minimální teplotu rozpustíme kakaové máslo, přidáme kakaový prášek a sladidlo. Já jsem tentokrá použila med, můžete však osladit javorovým sirupem, kokosovým nektarem či nechat čokoládu v hořkém stavu.

Dort / řezy polejeme polevou a dáme chladit na dvě hodiny do lednice.

Přeji dobrou chuť :-)

Zbylo Vám smoothie? Výborně, bude se Vám hodit:-)

2017-05-16 21:45:00

Zamrazte jej do formičky na nanuky, v letním počasí se Vám šiknou...

přečíst celé

RAW nudle s mákem

2016-07-10 15:45:00

Nudle s mákem na RAW stravě? Fakt jsme se nezbláznili :-)

přečíst celé