Zbylo Vám smoothie? Výborně, bude se Vám hodit:-)
2017-05-16 21:45:00
Zamrazte jej do formičky na nanuky, v letním počasí se Vám šiknou...
Nacházíte se:
Úvodní strana > Recepty > RAW CHEESECAKE
30.7.2016
Recept na tento cheesecake není z mé hlavy. Po malém upgradu receptu Cary Brotman vznikl tento lahodný kousek plný svěží chuti. Je laskavý k chuťovým buňkám, ale raději se o něj s někým podělte. K postavě zrovna přívětivý není, je to tak trochu kalorická bomba. Ale to my na RAW food až tak nemusíme řešit, tělo si s tím poradí samo:-)
Jak na to? Docela snadno, je to rychlé, jednoduché a dort nedá příliš mnoho práce. Nejvíce starostí budete mít s umytím mixéru, fakt:)
Suroviny:
Krusta:
Postup:
Nejprve si připravíme krustu. Rozmixujeme para ořechy s kokosovým olejem a javorovým sirupem. Chviličku to potrvá, ale výkonný mixér si s tím poradí. Občas jej zastavíme a směs setřeme ze stěn. Umixovanou směs upěchujeme do dortové nebo koláčové formy. Já jsem na toto množství použila formu o průměru 21 cm. Formu lehce vymažeme kokosovým olejem, aby se těsto nepřilepilo. Korpus dáme ztuhnout do mrazničky.
Připravíme si nyní kokosové mléko. Kokos (2 šálky a ještě Vám zbyde) je vhodné alespoň hodinu předem namočit do vody. Poté přelijeme namočený kokos do mixéru a přidáme ještě cca 0,5 litru vody. Umixejeme a přes plátýnko přecedíme. Z tohoto mléka použijeme 1,5 šálku, zbytek vypijeme. Zbylou drť jsem použila do náplně.
Do mixéru dáme 1,5 šálku kokosového mléka, 2 šálky kokosu, zbylou drť z výroby mléka, javorový sirup, kešu oříšky a vanilku. Vše umixujeme do hladka. Vzniklou směs naneseme na korpus a uložíme do mrazničky. Po hodině vyndáme a chladíme ještě cca 2 hodiny v lednici.
Po vyndání polejeme cheesecake topingem. V receptu byl toping z rozmixovaných mražených malin. Ty jsem bohužel neměla a tak jsem rozpustila na velice mírném ohni 1/4 šálku kakaového másla a přidala jsem lžíci kakaa. Tímto topingem jsem cheesecake polila.
Dobrou chuť:-)
2017-05-16 21:45:00
Zamrazte jej do formičky na nanuky, v letním počasí se Vám šiknou...
2016-07-10 15:45:00
Nudle s mákem na RAW stravě? Fakt jsme se nezbláznili :-)
Pár slov o blogu
Proč vznikl RAWblog? Protože mě baví "nevařit", psát a sdílet. . .
Protože si myslím, že je škoda schovat si v šuplíku jednoduché a chutné RAW či veganské recepty a nepodělit se o ně. V neposlední řadě jsme také na eshopu v sekci receptů trpěli nedostatek prostoru. To vše a mnohem více dalo vzniknout těmto stránkám, které, jak doufám, budou pro Vás inspirací a jednoduchým vodítkem v oblasti živé stravy.
Tvořte, ochutnávejte a milujte živou stravu zrovna jako já. Užívejte si všeho, co nám naše Země dává.
2016 (c) Všechna práva vyhrazena - Živá-strava-obchod.cz