Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > RAW CHALVA

RAW CHALVA

10.7.2016

RAW CHALVA

Máte rádi semínka všeho druhu? Sezamová semínka mají různá použití. Můžete si z nich vyrobit vlastní tahini, posypat s nimi salát, přidat je do krekrů, ozdobit s nimi cuketové špagety nebo si z nich můžete vyrobit tuhle luxusní chalvu. Výroba Vám zabere zhruba 5 minut a to počítám i mytí mixéru. Skutečné dobré věci jsou většinou velmi jednoduché, jako celá filozofie RAW stravy...

Chalva se vě světě vyrábíme tradičně ze sezamových semínek. Taková chalva se nazývá tahini halva a je oblíbená především na Balkáně. V orientálních státech jako je Indie nebo Pákistán se vyrábí chalva s přidáním medu, rozinek nebo sušeného ovoce. Můžete se ale setkat i s chalvou ze slunečnicových semínek.

Pro výrobu RAW chalvy budete potřebovat:

Postup přípravy:

Rozmixujte všechny ingredience. Sezamová semínka se třeba nerozmixují dokonale na prášek, to však vůbec nevadí, neboť můžete mít ve vaší chalvě i kousky zrníček.

Natlačte rozmixovanou hmotu do misky a dejte celé ztuhnout do lednice. Po dvou hodinách nakrájejte na kousky a konzumujte.

S hmoty také můžete vytvořit kuličky, které taktéž necháte ztuhnout.

Dobrou chuť.

Banánová zmrzlina dvakrát jinak

2016-07-31 10:20:00

Roztéct se v létě nechcete... tak se trochu ochlaďte :-) Tuto zmrzku mohou i dietáři :)

přečíst celé

Zuzančin RAW banánový dort

2016-07-31 09:35:00

Banánový dort podle receptu nutriční terapeutky Zuzky Švédové

přečíst celé