Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > Proteinové pralinky

Proteinové pralinky

15.11.2017

Domácí proteinové pralinky

Byla jsem vtipná, když jsem si myslela, že nic nestíhám a neměla jsem děti. A taky, když jsem říkala, že jsem unavená. Fakt vtipná :-)

Jestli také potřebujete dobít baterky jako já, dejte si nejprve pořádnou porci čisté vody, dejte si také pořádnou porci zeleného ječmene. A dopřejte si tyhle pralinky. Není to žádné mlsání, je to dávka antioxidantů, proteinů, draslíku a nakonec také luxusní chuti čokolády.

Vytvořila jsem si jednu celkem silnou závislost - na pravé RAW čokoládě. Když nemám doma svoje vlastní pralinky, ujíždím a to doslova a do písmene na 100 % čokoládě Vitalvibe. Kousky naprosto hořké chuti si buď zamilujete nebo se budete muset vrátit ke slazeným čokoládám. I ty však mohou být zdravé, když budete vědět, jak na to. . .

Do své čokolády používám jen kvalitní suroviny a pokud ji sladím, pak volím buď kokosový cukr nebo RAW agávový nektar. Přidat však můžete také sušené ovoce - brusinky, moruši, třešně, co Vás napadne - nasekejte je na kousky a nasypte do čokoládového polotovaru :-)

Zde je tedy recept na moje RAW pralinky, které jsem si už kapku vylepšila o různé druhy superfoods - tentokrát o RAW protein.

Suroviny:

Maca prášek a sojový lecitin v čokoládě působí jako emulgátor, který celou hmotu krásně spojí, aby byla ve výsledném efektu kompaktní. Pokud tyto suroviny ale nemáte doma, není to žádná tragédie, čokoláda bude i tak velmi výborná.

Kvalita kakaa, které pro výrobu použijete, je velice důležitá. Určitě nedoporučuji běžné kakao z obchodů. Dopřejte si určitě RAW kakao, které se od toho běžného liší kvalitou i chutí. Rozdíl skutečně poznáte.

Postup:

Ve vodní lázní rozpustíme kakaové máslo, přidáme kakao, kakaovou hmotu, sladidlo, protein, prášek maca a lecitin. Důkladně mícháme alespoň 3 minuty - ale pozor, vodní lázeň nesmí být vroucí, aby se čokoláda nepřehřívala a nečinili jsme živiny v ní obsažené.

Jakmile je konzistence krásně jemná a krémová, nalijeme čokoládu do formiček na pralinky nebo led do 3/4 objemu formičky. Lžičkou potom do každé pralinky přidáme trošku oříškového másla a maličko ho "pošťouchneme" aby se skryl do vrsty čokolády. Celý výtvor dáme ztuhnout do lednice a potom už nezbývá než vymačkat pralinky z formy a ujídat ve dne v noci :-)

Dobrou chuť

Banánová zmrzlina dvakrát jinak

2016-07-31 10:20:00

Roztéct se v létě nechcete... tak se trochu ochlaďte :-) Tuto zmrzku mohou i dietáři :)

přečíst celé

RAW nudle s mákem

2016-07-10 15:45:00

Nudle s mákem na RAW stravě? Fakt jsme se nezbláznili :-)

přečíst celé