Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > Pekanové brownies

Pekanové brownies

31.7.2016

Pekanové brownies

Historie dezertu brownies se začala psát v 19. století v americké Chicagu. Od doby, kdy bylo brownies poprvé ochutnáno, si získalo obrovskou oblibu a rozšířilo se i na starý kontinent. Brownies, jakožto čokoládová pochoutka, je velmi vláčný dezert, v němž se tradičně rozpouští čokoláda místo toho, aby byl do těsta přidávám kakaový prášek.

Proč si tedy nepřipravit něco tak skvostné i v RAW kvalitě? Možná budete překvapeni, jak je to snadné - dokonce se mi recept na RAW brownies zdá mnohem jedodušší než, kdybyste si brownies pekli dle běžného receptu.

No a vsadím se s Vámi, že tahle dobrota se stane Vašim favoritem, protože se tak jemně rozplývá na jazyku, že neodoláte dalším a dalším kouskům.

Co tedy budeme potřebovat:

Postup:

Ve vodní lázni na velmi mírném ohni rozpustíme kakaové máslo, kakaový prášek a lžíci kokosového oleje. Necháme vše spojit a stáhneme z plotny. Zapněte ji pouze na 1-2 stupeň a dejte surovinám čas, aby se spojily za co nejnižší teploty.Vznikne jemná hořká čokoláda.

Zatím slejeme vodu z datlí a rozmixujeme je s pekanovými ořechy. Směs dáme do mísy a řádně propracujeme s rozpuštěnou čokoládou.

Zapékací mísu nebo dortový koláč vysteleme potravinovou folií. Vzniklé těsto natlačíme do mísy a poklademe pekanovými ořechy, které jemně vmáčkneme do těsta.

Vše dáme ztuhnout na pár hodin do lednice - nedočkavci si zkrátí čekání pomocí mrazničky, kde stačí cca 15 minut.

Vzniklé RAW brownies nakrájíme na kostičky a podáváme.

Jako skvělou letní variantu můžete dát brownies na 1 hodinu do mrazáku a potom podávat jako ledový super čokoládový dezert.

Dobrou chuť :-)

Zbylo Vám smoothie? Výborně, bude se Vám hodit:-)

2017-05-16 21:45:00

Zamrazte jej do formičky na nanuky, v letním počasí se Vám šiknou...

přečíst celé

RAW nudle s mákem

2016-07-10 15:45:00

Nudle s mákem na RAW stravě? Fakt jsme se nezbláznili :-)

přečíst celé