Zbylo Vám smoothie? Výborně, bude se Vám hodit:-)
2017-05-16 21:45:00
Zamrazte jej do formičky na nanuky, v letním počasí se Vám šiknou...
Nacházíte se:
Úvodní strana > Recepty > Jahodový mousse
31.7.2016
Tato jahodová pěna zásadně ovlivní Váš pohled na jahody. Takhle jste je ještě nejedli.
Vždy na jaře se těším na to období, kdy je všude hojnost jahod. Tyto malé rudé poklady přináší nejen dokonalou šťavnatou chuť, ale také velké množství antioxidantů, minerální látek a vitamínů. Jahody obsahují vysoký podíl vitamínu C, železa ale také manganu.
Jsou z 90 % tvořeny vodou, čímž se stávají lehce stravitelnými. Jahůdky jsou prostě super a v kombinaci s Irským mechem z tohoto receptu se Vám budou jistě líbit ještě více :-)
Suroviny potřebné pro přípravu:
Postup:
Příprava pasty z Irského mechu (pokudji už nemáte v lednici jako já):
Nejprve si připravíme pastu z Irského mechu. Tato pasta Vám zůstane v lednici ve sklenici - na mousse ji nespotřebujeme všechnu. Můžete ji dát do sklenice s dobrým víčkem, takto se dá uchovat až 3 týdny. Použít ji můžete třeba pro výrobu RAW sýrů.
Vezměte cca 15 g suchého Irského mechu, dejte jej do cedníku a propáchněte teplou vodou - několikrát. Tento krok nevynechávejte, ačkoliv je Irský mech neutrální chuti, má svou specifickou vůni. Nevím jak Vám, mě se jeho vůně tak moc nelíbí. Díky důkladnému propláchnutí se této vůně zbavíme.
Mech nyní namočte do vody a nechte takto alespoň dvě hodiny. Já jej nechávám ve vodě celou noc.
Ráno vodu vylijte. Zhutnělý mech vložte do mixéru spolu s 750 ml vody. Vše rozmixujte do hladkého gelu a šup s ním do sklenice. Uchováváme v lednici pro další použití.
Můžete samozřejmě namočit jen malinko mechu tak, abyste měli dávku přesně na sýr. Bohužel Vám ale nepovím, kolik to je. Tak 3 gramy? :)
Nyní už stačí pouze rozmixovat očištěné jahody, 2 lžíce gelu z Irského mechu, datle a chia semínka. S touto směsí naplníme kalíšky a dáme pěnu do lednice, kde se příjemně prolnou jednotlivé chutě a pěna lehce ztuhne.
Dobrou chuť :-)
2017-05-16 21:45:00
Zamrazte jej do formičky na nanuky, v letním počasí se Vám šiknou...
2016-07-10 15:45:00
Nudle s mákem na RAW stravě? Fakt jsme se nezbláznili :-)
Pár slov o blogu
Proč vznikl RAWblog? Protože mě baví "nevařit", psát a sdílet. . .
Protože si myslím, že je škoda schovat si v šuplíku jednoduché a chutné RAW či veganské recepty a nepodělit se o ně. V neposlední řadě jsme také na eshopu v sekci receptů trpěli nedostatek prostoru. To vše a mnohem více dalo vzniknout těmto stránkám, které, jak doufám, budou pro Vás inspirací a jednoduchým vodítkem v oblasti živé stravy.
Tvořte, ochutnávejte a milujte živou stravu zrovna jako já. Užívejte si všeho, co nám naše Země dává.
2016 (c) Všechna práva vyhrazena - Živá-strava-obchod.cz