Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > Jahodové Cupcakes

Jahodové Cupcakes

6.6.2017

Jahodové cupcakes

Dostala jsem v sobotu navíc jednu vaničku prvních českých jahod a tak jsem hned popadla mixér a začala tvořit. Přiznám se, že první vaničku jahod jsem na posezení snědla ještě ze sítka na odkapávání :-) Byly sladké, šťavnaté, no prostě skvělé. Červnová jahodová závislost může začít.

Zkusila jsem vyrobit jednoduché košíčky s jahodou pěnou a jsou moc dobré. Pravda, není to zrovna jídlo do diety, ale to vyběháte, ne? :-)

Suroviny pro přípravu:

Korpus:

Pěna:

Postup:

V mixéru rozmixujeme mandle a kokos, až nám vznikne lepivé těsto. Plech na muffiny vysteleme potravinovou folii nebo vyložíme gumovými košíčky, z nichž jdou potom cupcakes krásně vyndat.

Do každé formičky dáme část těsta a vytvarujeme košíček. Připravené korpusy dáme do lednice.

Do mixéru dáme všechny ostatní suroviny a vše rozmixujeme do dokonale jemné pěny. Z mixéru dáme do misky a chladíme alespoň 30 minut, aby pěna alespoň trochu ztuhla. Poté ji dáme do zdobícího sáčku s jehož pomocí košíčky naplníme. Alespoň na dvě hodiny je dáme do lednice a následně ozdobíme - já jsem použila kousky jahody, ale dokonalá bude také poleva z rozmixovaných jahod nebo čokoládová poleva - rozpuštěné kakaové máslo spojené s kakovým práškem.

Dobrou chuť :-)

Banánová zmrzlina dvakrát jinak

2016-07-31 10:20:00

Roztéct se v létě nechcete... tak se trochu ochlaďte :-) Tuto zmrzku mohou i dietáři :)

přečíst celé

RAW nudle s mákem

2016-07-10 15:45:00

Nudle s mákem na RAW stravě? Fakt jsme se nezbláznili :-)

přečíst celé