Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > Jablečný závin s vanilkou

Jablečný závin s vanilkou

10.7.2016

Jablečný závin s vanilkou

Chcete skutečně jednoduchý, výživný a rychlý recept? Tento dezert budete mít připravený za půl hodiny, po hodině tuhnutí v lednici se do něj můžete s chutí pustit. Věřte mi, v lednici nevydrží dlouho :-)

Vždy jsem milovala vůni jablečného závinu, chuť skořice a jablek. Od babičky byl vždy nejlepší. RAW varianta sice nevoní při pečení, ale za to chuť Vám vše vynahradí. Navíc si díky jablečnému závinu dopřejete spoustu vlákniny, vitamínů a minerálů. Jelikož je závin vytvořen z pomletého lněného semínka, dopročuji jej zkonzumovat co nejdřív. Namleté lněné semínko oxiduje a ztrácí tím svou výživovou hodnotu. Také žlukne.

Lněné semínko, o kterém jsem se již zmínila, je základem "korpusu". Lněná semínka jsou skvělým zdrojem omega 3 mastných kyselin, takto pomleté je výborně tráveno. Slouží také skvěle pro očistu střev a v kombinace s jablkem.... :-)

Jablíčka jsou nám velice přirozené už jen díky tomu, v jaké zeměpisné šířce žijeme a kde se tomuto plodu také daří. Jablka mají vysoký podíl vlákniny, jsou plná vitamínu C, skvěle chutnají a překrásně voní.

Suroviny

Náplň

  • 3 jablíčka
  • 1 lžíce agáve sirupu (nebo med, kdo používá)
  • 1 lžíce pomletého maku
  • 1 lžičky skořice

Lněné semínko pomeleme na mouku, v sekáčku nasekáme nebo rozmixujeme datle i s vodou (vodu nesléváme). Datle i namleté semínko smícháme, přidáme vanilku a skořici. Zpracujeme lepkavé těsto. Pokud je těsto příliš suché, přidáme vodu.

Na obdélníkový kus pečícího papíru naneseme lepivé těsto. Překryjeme jej druhým obdélníkovým pečícím papírem, přes který vyválíme z těsta placku o tloušťce cca 3 - 5 mm. Vrchní pečící papír sejmeme. Naneseme nastrouhaná jablka smíchaná s agáve sirupem, skořicí a makem. U okrajů necháme asi 2 cm místa, abychom mohli závin vepředu a vzadu zahnout.

Pomocí papíru stočíme do rolády a dáme alespoň na hodinu do lednice ztuhnout. Po vyjmutí nakrájíme na kousky a konzumujeme.

Jako obměnu můžeme k jablkům přidat nadrcené oříšky nebo švestky.

Dobrou chuť.

Zbylo Vám smoothie? Výborně, bude se Vám hodit:-)

2017-05-16 21:45:00

Zamrazte jej do formičky na nanuky, v letním počasí se Vám šiknou...

přečíst celé

RAW nudle s mákem

2016-07-10 15:45:00

Nudle s mákem na RAW stravě? Fakt jsme se nezbláznili :-)

přečíst celé