Tahini řezy - vegan
2018-09-16 12:00:00
Máte rádi tahini a přemýšlíte, jak je ještě v kuchyni využít? Vyzkoušejte tento recept na tahini veganské řezy. Jsou delikátní.
Nacházíte se:
Úvodní strana > Recepty > Ferrero Rocher
17.2.2019
Lucky Alvin přišlo s novinkou - lískové oříšky jemně pomleté do lahodné oříškové pasty. Tak to samozřejmě nemůže chybět v mojí lednici, kde oříškové máslo nikdy nechybí. Ať už si vyrobím domácí kešu máslo nebo přinesu domů z Besedy Lucky Alvin - to jsou totiž ty nejlepší oříšková másla, která jsem zatím ochutnala. Ať už si vyberete jakoukoliv příchuť, nesáhnete vedle.
Teď ale k tomu božímu koláči, cheesecaku nebo jak mu chcete říkat. Je to prostě Fererro... a je veganské. Trochu pracnější, ale ten výsledek stojí za to :-)
Suroviny:
Korpus:
Krém:
Poleva:
Postup:
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
V mixéru na jemno rozmixujeme lískové oříšky, přidáme k nim vločky, sirup, kakaový prášek, kokosový olej a lískooříškové máslo. Těsto by mělo být spíše sušší. Přidáme podle potřeby trochu vody a dobře rozmixujeme.
Hotové těsto natlačíme do koláče formy a pečeme asi 10 minut na 180 stupňů.
Hedvábné tofu rozmixujeme spolu s javorovým sirupem a kakaem. V hrnci zahřejeme mandlové mléko a jednu lžičku agaru, mícháme a počkáme, až mléko zhoustne. Přidáme k tofu a rozmixujeme do hladka. Nakonec vmícháme nasekané lískové ořechy. Náplň nalijeme na předpečený korpus a pečeme dalších 30 minut dokud povrch nezhnědne. Pak troubu stáhneme na 150 stupňů a ještě asi 10 minut dopékáme.
Hotový koláč necháme vychladnout a polijeme čokoládou. Využívám buď koupenou veganskou čokoládu nebo ve vodní lázni rozpustím 2 PL kokosového oleje s 3 PL kakaového prášku, trochu dosladím sirupem. Jakmile je čokoláda rozpuštěná, poleju s ní koláč, který vychladím v lednici.
Dobrou chuť :-)
2018-09-16 12:00:00
Máte rádi tahini a přemýšlíte, jak je ještě v kuchyni využít? Vyzkoušejte tento recept na tahini veganské řezy. Jsou delikátní.
2016-06-04 21:00:00
Přijde Vám návštěva? Tak ji koukejte dobře pohostit. S touto roládou zabodujete.
Pár slov o blogu
Proč vznikl RAWblog? Protože mě baví "nevařit", psát a sdílet. . .
Protože si myslím, že je škoda schovat si v šuplíku jednoduché a chutné RAW či veganské recepty a nepodělit se o ně. V neposlední řadě jsme také na eshopu v sekci receptů trpěli nedostatek prostoru. To vše a mnohem více dalo vzniknout těmto stránkám, které, jak doufám, budou pro Vás inspirací a jednoduchým vodítkem v oblasti živé stravy.
Tvořte, ochutnávejte a milujte živou stravu zrovna jako já. Užívejte si všeho, co nám naše Země dává.
2016 (c) Všechna práva vyhrazena - Živá-strava-obchod.cz