Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > Ferrero Rocher

Ferrero Rocher

17.2.2019

Ferrero Rocher

Lucky Alvin přišlo s novinkou - lískové oříšky jemně pomleté do lahodné oříškové pasty. Tak to samozřejmě nemůže chybět v mojí lednici, kde oříškové máslo nikdy nechybí. Ať už si vyrobím domácí kešu máslo nebo přinesu domů z Besedy Lucky Alvin - to jsou totiž ty nejlepší oříšková másla, která jsem zatím ochutnala. Ať už si vyberete jakoukoliv příchuť, nesáhnete vedle.

Teď ale k tomu božímu koláči, cheesecaku nebo jak mu chcete říkat. Je to prostě Fererro... a je veganské. Trochu pracnější, ale ten výsledek stojí za to :-)

Suroviny:

Korpus:

Krém:

  • 300 g hedvábné tofu
  • 2 PL kakaový prášek
  • 2 PL javorový sirup
  • 100 g na hrubo pomletých lískových oříšků
  • 150 ml mandlového mléka
  • 1 ČL agaru

Poleva:

  • veganská čokoláda

Postup:

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.

V mixéru na jemno rozmixujeme lískové oříšky, přidáme k nim vločky, sirup, kakaový prášek, kokosový olej a lískooříškové máslo. Těsto by mělo být spíše sušší. Přidáme podle potřeby trochu vody a dobře rozmixujeme.

Hotové těsto natlačíme do koláče formy a pečeme asi 10 minut na 180 stupňů.

Hedvábné tofu rozmixujeme spolu s javorovým sirupem a kakaem. V hrnci zahřejeme mandlové mléko a jednu lžičku agaru, mícháme a počkáme, až mléko zhoustne. Přidáme k tofu a rozmixujeme do hladka. Nakonec vmícháme nasekané lískové ořechy. Náplň nalijeme na předpečený korpus a pečeme dalších 30 minut dokud povrch nezhnědne. Pak troubu stáhneme na 150 stupňů a ještě asi 10 minut dopékáme.

Hotový koláč necháme vychladnout a polijeme čokoládou. Využívám buď koupenou veganskou čokoládu nebo ve vodní lázni rozpustím 2 PL kokosového oleje s 3 PL kakaového prášku, trochu dosladím sirupem. Jakmile je čokoláda rozpuštěná, poleju s ní koláč, který vychladím v lednici.

Dobrou chuť :-)

 

Tahini řezy - vegan

2018-09-16 12:00:00

Máte rádi tahini a přemýšlíte, jak je ještě v kuchyni využít? Vyzkoušejte tento recept na tahini veganské řezy. Jsou delikátní.

přečíst celé

RAW Goji roláda

2016-06-04 21:00:00

Přijde Vám návštěva? Tak ji koukejte dobře pohostit. S touto roládou zabodujete.

přečíst celé