Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > Chia puding jako dezert

Chia puding jako dezert

31.7.2016

RAW chia puding trochu jinak

Věděli jste, jaký zázrak chia semínka představují? Jsou blahodárným zdrojem omega 3 a 6 mastných kyselin, vysokého procenta vlákniny, mají 5 x více vápníku než kravské mléko a ve výčtu vlastnostní bychom mohli ještě pěknou chvíli pokračovat. Ale vy chcete ten recept, že? :)

Je mnoho receptů, jak si doma vyrobit chia puding a věřím, že každý z receptů, který najdete Vám zachutná. Třeba i ten můj. Není nijak složitý. V pokrmu jsou zastoupeny zdravé tuky, sacharidy a pěkný poměr bílkovin. Díky vláknině obsažené v chia semínkách Vás puding také krásně zasytí. Tak proč si takovou dobrotu nedopřát třeba hned ke snídani nebo svačince v práci? S krásně barevnou ovocnou ozdobou to bude pastva nejen pro chuťové pohárky ale také pro Vaše oči. S chutí do toho:)

Suroviny pro přípravu:

1/2 hrnku namočených kešu oříšků

1/2 hrnku namočeného kokosu

4 PL chia semínek

2 lžíce kokosového nektaru

1 banán

Postup:

Slejeme vodu z kešu oříšků a kokosu. Obě suroviny spolu pomixujeme. Přidáme kokosový nektar a banán. Takto ještě jednou rozmixujeme, přidáme trochu vody a přelejeme do misky, kde vzniklou směs smícháme s chia semínky. Puding dáme do lednice alespoň na 30 minut ztuhnout. Chia semínka zatím nabobtnají a zvětší svůj objem. Tím, jak vypijí ostatním surovinám vodu, vznikne hustý puding. Díky této konzistenci můžete vytvarovat mini dortíček a ozdobit jej čerstvým nebo zmraženým ovocem jako já:)

Dobrou chuť :)

Zbylo Vám smoothie? Výborně, bude se Vám hodit:-)

2017-05-16 21:45:00

Zamrazte jej do formičky na nanuky, v letním počasí se Vám šiknou...

přečíst celé

RAW nudle s mákem

2016-07-10 15:45:00

Nudle s mákem na RAW stravě? Fakt jsme se nezbláznili :-)

přečíst celé