Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > Banánový dort - čokoláda s vanilkou

Banánový dort - čokoláda s vanilkou

20.7.2017

Dvoubarevný banánový dort

Tento dort je na přípravu velmi jednoduchý a zcela jistě uspokojí každého milovníka banánů, kakaa a vanilky. Ideální na letní oslavu, odpolední mslání nebo zkrátka jako dobrota, do které se opradu zamilujete.

Suroviny, které budete potřebovat:

Korpus:

První vrstva krému:

Druhá vrstva :

  • 2-3 banány pokrájené na kolečka

Třetí vrstva krému:

  • 3 dobře zralé banány
  • 2 PL kakaového prášku
  • 3 datle
  • 4 PL kokosového oleje

Pecičky z bílé čokolády:

Postup:

Nejprve si vytvoříme pecičky z bílé čokolády na ozdobu dortu. Kakaové máslo rozpustíme na mírném plameni ve vodní lázni. Přidáme sladidlo a vzniklou čokoládu nalijeme do formy na led. Formu dáme do mrazáku. Pokud nemáte formu na pecičky ani jiné tvary, vytvořte si tektutou bílou čokoládu a dort s ní nakonec polijte - rovnoměrně nebo cikcak...

Nyní si připravíme korpus - v mixéru rozmixujeme do tuhé hmoty mandle, kokos a kakao. Do dortové formy, kterou jsme si předem vystlali potravinovou folii, natlačíme na dno tuto hmotu. Korpus dáme odpočívat do lednice.

V mixéru rozmixujeme banány, datle, kokosový olej a vanilkový extrakt. Tuto hmotu nalijeme na korpus a uložíme do mrazničky ztuhnout.

Dále pokrájíme banány na 0,5 cm silná kolečka, kterými poklademe trochu ztuhlý korpus. Můžete začít zhruba po deseti minutách od chvíle, kdy jste první vrstvu uložili do mrazničky.

V mixéru připravíme druhou barvu krému - rozmixujeme banány, kokosový olej, kakao a datle.Takto vzniklý jemný krém nalijeme na dort na nakrájené banány a opět uložíme ke ztuhnutí na 10 minut. Po chvíli na téměř tuhý korpus pokládáme pecičky z bílé čokolády.

Dort necháme do druhého dne tuhnou v lednici.

Zaručuji Vám, že pokud si tento dort vyrobíte, zažijete opravdu RAW labůžo :)

 

 

 

Banánová zmrzlina dvakrát jinak

2016-07-31 10:20:00

Roztéct se v létě nechcete... tak se trochu ochlaďte :-) Tuto zmrzku mohou i dietáři :)

přečíst celé

RAW nudle s mákem

2016-07-10 15:45:00

Nudle s mákem na RAW stravě? Fakt jsme se nezbláznili :-)

přečíst celé