RAW pohankový chléb tabouleh
2016-07-31 13:55:00
Vynikající chléb s vůní dálek
Nacházíte se:
Úvodní strana > Recepty > RAW mrkvové krekry a placky
31.7.2016
Odšťavňujete a je Vám líto vyhozené drtě? Zkuste ji využít pro přípravu RAW mrkvových krekrů, placiček, karbenátků nebo kuliček. Tento recept je velice jednoduchý, kromě sušení také rychlý a výsledek je skvělý.
Suroviny:
Postup:
Mrkev očistíme, odšťavníme a šťávu vypije. A teď to složitější:-) Smícháme odšťavněnou drť, lněné semínko, cibulku, pažitku a psyllium. Dochutíme lahůdkovým droždím, pepřem a solí. Můžete přidat libovolné bylinky.
A nyní záleží na Vás. Buď vytvořenou hmotu nanesete v tenké vrstvě na pláty sušičky a sušíte cca 5 -8 hodin, dokud nebudou krekry křupavé. Nebo můžete tvoří malé placičky, které taktéž usušíte a přidáte je k nějakému dobrému salátu jako karbenátky. Stejně tak si můžete vyrobit i kuličky a namáčet je do skvělého avokádového dipu.
Avokádový dip:
1 avokádo rozmixujeme s čerstvou citronovou šťávou, 1 lžičkou sušeného droždí, 1 hrstí rukoly, velkou lžící pasty tahini, špetkou soli a pepře. Přidat můžete také česnek:-)
Pár slov o blogu
Proč vznikl RAWblog? Protože mě baví "nevařit", psát a sdílet. . .
Protože si myslím, že je škoda schovat si v šuplíku jednoduché a chutné RAW či veganské recepty a nepodělit se o ně. V neposlední řadě jsme také na eshopu v sekci receptů trpěli nedostatek prostoru. To vše a mnohem více dalo vzniknout těmto stránkám, které, jak doufám, budou pro Vás inspirací a jednoduchým vodítkem v oblasti živé stravy.
Tvořte, ochutnávejte a milujte živou stravu zrovna jako já. Užívejte si všeho, co nám naše Země dává.
2016 (c) Všechna práva vyhrazena - Živá-strava-obchod.cz