Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > RAW mrkvové krekry a placky

RAW mrkvové krekry a placky

31.7.2016

RAW mrkvové krekry a placky

Odšťavňujete a je Vám líto vyhozené drtě? Zkuste ji využít pro přípravu RAW mrkvových krekrů, placiček, karbenátků nebo kuliček. Tento recept je velice jednoduchý, kromě sušení také rychlý a výsledek je skvělý.

Suroviny:

Postup:

Mrkev očistíme, odšťavníme a šťávu vypije. A teď to složitější:-) Smícháme odšťavněnou drť, lněné semínko, cibulku, pažitku a psyllium. Dochutíme lahůdkovým droždím, pepřem a solí. Můžete přidat libovolné bylinky.

A nyní záleží na Vás. Buď vytvořenou hmotu nanesete v tenké vrstvě na pláty sušičky a sušíte cca 5 -8 hodin, dokud nebudou krekry křupavé. Nebo můžete tvoří malé placičky, které taktéž usušíte a přidáte je k nějakému dobrému salátu jako karbenátky. Stejně tak si můžete vyrobit i kuličky a namáčet je do skvělého avokádového dipu.

Avokádový dip:

1 avokádo rozmixujeme s čerstvou citronovou šťávou, 1 lžičkou sušeného droždí, 1 hrstí rukoly, velkou lžící pasty tahini, špetkou soli a pepře. Přidat můžete také česnek:-)

RAW pohankový chléb tabouleh

2016-07-31 13:55:00

Vynikající chléb s vůní dálek

přečíst celé

RAW preclíky

2016-07-31 17:15:00

Takové to domácí zobání

přečíst celé