RAW mrkvové krekry a placky
2016-07-31 13:45:00
Odpad po odšťavněné mrkvi nevyhazujte, může se hodit.
Nacházíte se:
Úvodní strana > Recepty > RAW chléb
31.7.2016
Možná jste při přechodu na RAW stravu taktéž přemýšleli čím nahradíte běžné pečivo, které do RAW stravování nepatří. A také jste se možná obávali, že se pečiva musíte vzdát...
Pamatuji se, že jako malá jsem vždy od babičky dostala pár korun a látkovou tašku s dlouhými uchy, jezdila jsem na kole pro chleba do našeho vesnického obchodu. Než jsem dojela domů, chlebu chyběla patka. Nikdy jsem si neodpustila patku uďoubnout a sníst:-) Tenkrát ještě nebyl v Rychnově žádný market a troufnu si trvdit, že chléb a pečivo z pekárny byly kdysi jiné kvality, tedy minimálně chuť byla tehdy odlišná.
Dnes nemám potřebu kupovat chléb ani jiné pečivo. Běžné pečivo nejíme doma vůbec a když je chuť připravím vlastní RAW chléb. Jednoduše a levně... a zdrawě.
Neváhejte vyměnit běžně dostupné pečivo za to své vlastní. Uvidíte, že Vám bude daleko lépe chutnat a jeho příprava Vás bude také bavit. Pokud nevlastníte sušičku, využijte topení, na které jen položíte plech s chlebem, jednoduché, že? :-)
Co budete potřebovat?
Postup:
Uvedené suroviny kromě psyllia rozmixujeme. Psyllium přidáme až na konci. Libovolně můžete přidat sušená rajčata a hrst čerstvé bazalky, chléb bude mít o trochu větší šmrnc.
Těsto natřete na plát sušičky a sušte cca 12 hodin. Výška chleba je cca 3-5 mm. Zhruba po 3 hodinách naznačte v chlebu řezy. Hodinu před koncem sušení jednotlivé plátky otočte a dosušte chléb ještě z druhé strany.
Avokádová pomazánka:
Avokádo rozmixujeme s uvedenými suroviny a pomazánku natíráme na RAW chléb. Posypeme troškou majoránky nebo sušenou bazalkou a můžeme hodovat:-)
Dobrou chuť
2016-07-31 13:45:00
Odpad po odšťavněné mrkvi nevyhazujte, může se hodit.
Pár slov o blogu
Proč vznikl RAWblog? Protože mě baví "nevařit", psát a sdílet. . .
Protože si myslím, že je škoda schovat si v šuplíku jednoduché a chutné RAW či veganské recepty a nepodělit se o ně. V neposlední řadě jsme také na eshopu v sekci receptů trpěli nedostatek prostoru. To vše a mnohem více dalo vzniknout těmto stránkám, které, jak doufám, budou pro Vás inspirací a jednoduchým vodítkem v oblasti živé stravy.
Tvořte, ochutnávejte a milujte živou stravu zrovna jako já. Užívejte si všeho, co nám naše Země dává.
2016 (c) Všechna práva vyhrazena - Živá-strava-obchod.cz