Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > RAW Gazpacho

RAW Gazpacho

9.7.2016

RAW Gazpacho

Recept na RAW Gazpacho se velmi hodí jako příjemná osvěžující polévka především pro letní dny. Pojďme se tento recept naučit podle pana Dušana Javnického, který nám jej poslal v rámci soutěže o lístky na RAW fest.

Suroviny:

  • 3/4kg keříčkový rajčat
  • 1ks červená paprika
     
  • 1/2 červené cibule
  • 1 cibulka
  • korinadr
  • 2 stroužky česneku
  • okurka
  • šťáva z 1/2 citronu
  • panenský olivový olej - můžete koupit třeba ZDE
  • mořská sůl
  • pepř
  • voda
  • (chilli paprička)
Postup:
Do mixéru dáme ingredience bez koření a rozmixujeme. Vodu přidáváme postupně, aby byla polévka hustá. Potom přidáme sůl, pepř a kdo má rád štiplavé, tak chilli papričku. Nejlepší je, aby polévka stála v chladničce 2-3 hodiny, aby se spojily chutě. Dozdobíme a podáváme.
 
Dobrou chuť.
 
Autor recept: Dušan Janvický

Mrkvový krém s arašídovým máslem

2019-03-02 20:55:00

Mám polévkové období. Husté polévky jsou teď nr. 1. Zkuste tenhle krém, je to téměř kaše :)

přečíst celé

Jarní zeleninová polévka

2016-07-09 15:30:00

Jednoduchá jarní zeleninová polévka plná vitamínů a vlákniny.

přečíst celé