Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > Mrkvový krém s arašídovým máslem

Mrkvový krém s arašídovým máslem

2.3.2019

Mrkvový krém s arašídovým máslem

Mám moc ráda husté krémové polévky, které mi velmi často nahradí hlavní jídlo, protože jsou syté a teplé - především.

Tento mrkvový krém je velmi jemný a s chutí arašídového másla z něj budete mile překvapeni. Zkuste jej a uvidíte sami :)

Suroviny pro přípravu 4 porcí polévky:

Všechny suroviny najdete v našem e-shopu nebo kamenné prodejně:-)

Postup:

Očistíme mrkev brambory a nakrájíme vše na kostičky. Já vždy mrkev zbavím středu, neboť se říká, že prostředek mrkve obsahuje více dusičnanů.

Mrkev a brambory zalijeme 500 ml vody, přidáme kostku zeleninového bujonu, špetku kari a vaříme 20 minut. Jakmile je mrkev měkká, rozmixujeme polévku tyčovým mixérem. Přidáme arašídové máslo, rostlinnou smetanu, hrstku listové petržele a znovu dobře promixujeme. Povaříme ještě dalších 5 minut. Dle chuti můžeme přidat lahůdkové droždí pro ještě krémovější konzistenci.

Pokud máte rádi štiplavější chuť, přidejte ještě maličký kousek zázvoru.

Podáváme s plátky kváskového chleba.

Dobrou chuť :-)

Kedlubnovo-dýňová polévka - vegetariánské

2019-02-09 13:25:00

Mám moc ráda dýně, jsou univerzální a skvěle se s nimi pracuje jak na slano tak na sladko. Zkuste vynikající polévku, která Vás prohřeje.

přečíst celé

Jarní zeleninová polévka

2016-07-09 15:30:00

Jednoduchá jarní zeleninová polévka plná vitamínů a vlákniny.

přečíst celé