Mrkvový krém s arašídovým máslem
2019-03-02 20:55:00
Mám polévkové období. Husté polévky jsou teď nr. 1. Zkuste tenhle krém, je to téměř kaše :)
Nacházíte se:
Úvodní strana > Recepty > Dýňová polévka
2.9.2017
Spolu s příchodem babího léta je ve stáncích se zeleninou plno dýní. Vrcholí totiž sklizeň zeleniny a dýně přichází na řadu jako poslední. Můžete si vybrat z mnoha druhů dýní - hokkaido, máslová dýně nebo i jiné druhy jako jsou špagetové či dýně Gigante, kterou všichni známe jako vydlabaný obličej na svátek halloween.
Dýně je v kuchyni velmi všestrannou surovinou- lze ji použít pro přípravu různých pokrmů ve slaných i sladkých variantách. Setkat se tak můžeme s dýní v zeleninových salátech v syrovém stavu, ale i s dýňovou kaší, polévkou nebo dýni využitou do moučníků a dezertů.
Já jsem si pro Vás připravila jednoduchou polévku, kterou si můžete připravit v RAW verzi - nevařenou a nebo ve verzi veganské, vařené. Já studené polévky nemám v oblibě, takže na fotce vidíte polévku vařenou, voňavou a jemně krémovou.
Pokud si přejete nevařenou verzi, veškeré suroviny rozmixujte ve výkonném mixéru na jemnou, hustou polévku a podávejte.
Suroviny, které budete potřebovat:
Postup:
Na lžíci olivového oleje zpěníme cibulku pokrájenou na jemno, přidáme prolisovaný česnek a dýni. Přidáme litr vody a vaříme na mírném ohni deset minut. Přidáme polévkovou zeleninu nebo bujon, špetku soli a pepře a povaříme. Polévku rozmixujeme - tyčovým mixérem nebo v klasickém mixéru a vrátíme zpět do hrnce. Přidáme kokosové mléko (můžete nahradit jiným rostilnným mlékem, pokud nemáte ve slaných pokrmech vůni kokosu rádi), dále přidáme lžíci arašídového másla a vše ještě důlkadně promícháme.
Ozdobíme listovou petrželí a můžeme podávat.
Polévka je velmi hutná a sytá, voňavá a velice dobrá. Věřím, že si pochutnáte :-)
2019-03-02 20:55:00
Mám polévkové období. Husté polévky jsou teď nr. 1. Zkuste tenhle krém, je to téměř kaše :)
2016-07-09 15:30:00
Jednoduchá jarní zeleninová polévka plná vitamínů a vlákniny.
Pár slov o blogu
Proč vznikl RAWblog? Protože mě baví "nevařit", psát a sdílet. . .
Protože si myslím, že je škoda schovat si v šuplíku jednoduché a chutné RAW či veganské recepty a nepodělit se o ně. V neposlední řadě jsme také na eshopu v sekci receptů trpěli nedostatek prostoru. To vše a mnohem více dalo vzniknout těmto stránkám, které, jak doufám, budou pro Vás inspirací a jednoduchým vodítkem v oblasti živé stravy.
Tvořte, ochutnávejte a milujte živou stravu zrovna jako já. Užívejte si všeho, co nám naše Země dává.
2016 (c) Všechna práva vyhrazena - Živá-strava-obchod.cz