Kedlubnovo-dýňová polévka - vegetariánské
2019-02-09 13:25:00
Mám moc ráda dýně, jsou univerzální a skvěle se s nimi pracuje jak na slano tak na sladko. Zkuste vynikající polévku, která Vás prohřeje.
Nacházíte se:
Úvodní strana > Recepty > Brokolicová polévka s lahůdkovým droždím
29.5.2019
Polévka z brokolice je často tou nejjednošušší a nejryhlejší variantou polévky, po které sáhneme, když jsme hladoví a nemáme přišli mnoho času na přípravu složitých jídel.
Raw brokolicová polévka je chuťově naprosto výtečná a jako bonus obsahuje velkou dávku živin a vitamínů - vitamín K, vápník, železo nebo zinek, dále potom vitamín C, D a E některé vitamíny skupiny B. V kombinaci s lahůdkovým droždím, o kterém se můžete dozvědět v obsáhlém článku, je tato polévka skutečnou vitamínovou a chuťovou bombou.
Vše smícháme dohromady – dobrou chuť!! Výtečné jsou k tomu nové chlebové krekry.
Na olivovém oleji zpěníme cibuli, přidáme brokolici a brambory, chviličku orestujeme a zalijeme 1 litrem vody, přidáme kostku zeleninového bujonu, sůl a špetku pepře a vaříme asi 20 minut, než jsou brambory měkké.
Polévku rozmixujeme v kvalitním mixéru do hladka a následně přidáme rostlinnou smetanu a lahůdkové droždí a případně ještě dochutíme. Povaříme ještě 10 minut a podáváme s kváskovým chlebem nebo RAW krekry.
Nákupní košík :
Lahůdkové droždí je ideální pro přípravu polévek, salátů, RAW knedlíčků, karbenátků a další dobrot. Propůjčí jídlům sýrovou vůni a chuť, zároveň omáčky zahustí a dodá jim šmrnc.
Umeocet vzniká při výrobě Umeboshi – nakládaných japonských švestiček. Kombinace slané a kyselé chuti je jedinečným chuťovým zážitkem. Používá se tradičně v makrobiotické výživě, je perfektní pro snadné trávení a dodá jídlům vynikající chuť.
Tahini je pasta ze sezamových semínek, kterou se vyplatí mít doma. Hodí se totiž do polévek, pomazánek, salátových dresinků ale také ji lze lehce dosladit a přidat třeba k banánům.
Rostlinná smetana má ve veganské kuchyni své místo, protože mnoha pokrmům a to především krémovým omáčkám propůjčuje sametově jemnou chuť. Cizrna na kari nebo špenátová polévka s takovou smetanou dostává zcela jiný rozměr. Na trhu je dnes naštěstí již spousta variant rostlinné smetany a tak si můžete vybrat rýžovou, ovesnou, mandlovou nebo kešu smetanu, hned vedle sojové či kokosové, která se hodí pro asijskou kuchyni.
Přejem Vám dobrou chuť
Káťa Kubátová a Jana Přibylová
2019-02-09 13:25:00
Mám moc ráda dýně, jsou univerzální a skvěle se s nimi pracuje jak na slano tak na sladko. Zkuste vynikající polévku, která Vás prohřeje.
2016-07-09 15:30:00
Jednoduchá jarní zeleninová polévka plná vitamínů a vlákniny.
Pár slov o blogu
Proč vznikl RAWblog? Protože mě baví "nevařit", psát a sdílet. . .
Protože si myslím, že je škoda schovat si v šuplíku jednoduché a chutné RAW či veganské recepty a nepodělit se o ně. V neposlední řadě jsme také na eshopu v sekci receptů trpěli nedostatek prostoru. To vše a mnohem více dalo vzniknout těmto stránkám, které, jak doufám, budou pro Vás inspirací a jednoduchým vodítkem v oblasti živé stravy.
Tvořte, ochutnávejte a milujte živou stravu zrovna jako já. Užívejte si všeho, co nám naše Země dává.
2016 (c) Všechna práva vyhrazena - Živá-strava-obchod.cz