Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > Šťáva pro podporu imunity

Šťáva pro podporu imunity

4.6.2016

Šťáva pro podporu imunity

Příjemná chuť pomerančů se v této šťáve potkává s řapíkatým celerem, mrkví a špenátem.

Asi málokdo si odšťavní samotný řapíkatý celer a na šťáve si pochutná. Taková šťáva je velice silná a je proto dobré řapík v menším množství do jiných šťáv přidávat. Zrovna tak je to se špenátem, který se většinou přidává do smoothies. I ve šťáve však má své blahodárné účinky.

Špenát je zdrojem chlorofylu, což je vlastně zelená krev rostlin a tato zelená krev se v našem organismu mění na krev červenou. Chlorofyl má skvělé účinky v boji proti infekcím, posiluje imunitu, tlumí únavu, podporuje zdraví naší pokožky a celkovou harmonii organismu. Konzumace dostatečného množství zelených potravin má skvělý vliv na celkové zdraví člověka, neboť chlorofyl v sobě vlastně koncentruje sluneční světlo a energii, která nese lásku a modroust. Zelené potraviny pomáhají nastolit v těle rovnováhu a lidem, kteří trpí překyselením organismu tak pomáhají navrátit zpět stav vnitřní pohody.

Suroviny pro přípravu šťávy:

  • 10 mrkví
  • 3 pomeranče
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • hrnek špenátu

Všechnu zeleninu a ovoce řádně omyjeme. Mrkev očistíme škrabkou či nožem. Vše odšťavňujeme střídavě. Popíjíme pomalu - ke šťávě přistupujeme jako k jídlu. Také se tráví již v ústech.

Ananasová zelená šťáva

2016-06-04 06:45:00

Ananas pomáhá odbourávat tuky a odplavovat z těla přebytečné látky, neváhejte a ochutnejte.

přečíst celé

PodZIMNÍ koktejl

2016-06-08 21:40:00

PodZIMNÍ koktejl Vás krásně zahřeje a pomůže ubránit před bacily a viry v sychravém počasí.

přečíst celé