Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > Ananasová zelená šťáva

Ananasová zelená šťáva

4.6.2016

Zelená ananasová šťáva

Je možné, aby zelená šťáva byla tak chutná a tak příjemně sladká? Ano... je:-) Tahle šťáva je osvěžující stejně jako zahřívací. Můžete si ji připravit ke snídani, zaručeně po ní budete plní energie a budete se zároveň cítit lehce.

Ananas si jistě zaslouží naši pozornost, neboť pro tělo působí jako injekce zdraví, jen se na to podívejte.

Ananas je zdrojem bromelaminu - enzymu, který štěpí bílkoviny. Působí tak báječně na trávení a metabolismus, řadí se také na seznam spalovačů tuků. Mimo tyto skvělé vlastnosti ananas obsahuje řadu vitamínů (provitamin A, vitamíny skupiny B (hlavně thiamin a riboflavin), kyselinu listovou a poměrně velké množství vitamínu C. Z minerálních látek pak můžeme jmenovat draslík, hořčík, vápník, zinek či železo a fosfor.

Ananas pomáhá tělu proti zadržování vody v těle, pomáhá spalovat a vylučovat přebytečné tuky. Díky zmíněnému bromelaminu slouží jako ochrana před parazity a bakteriemi ve střevech. Tělo bakterie je opatřeno ochranným štítem, který však bromelamin umí narušit a tak se podílí na zahubení bakterie. Ananas je tedy skutečně velkým přítelem našeho zdraví, ochránce před nemocemi a zdravotními obtížemi.

Suroviny pro přípravu šťávy:

  • 1/2 ananasu
  • miska špenátu
  • 3 hrušky
  • okurka
  • kousek zázvoru a trocha skořice

Ananas rozkrájíme na menší kousky, špenát, hrušky omyjeme, okurku zbavíme slupky. Vše střídavě odšťavňujeme. Nakonec přidáme kousek čerstvého zázvoru, který ze šťávy učiní zahřívací nápoj. Bez zázvoru je nápoj silně ochlazující, což však v letních měsících taktéž oceníme.

Energizující ranní šťáva

2016-05-29 22:15:00

Energizující šťáva z čerstvého ovoce pro dopolední start.

přečíst celé

PodZIMNÍ koktejl

2016-06-08 21:40:00

PodZIMNÍ koktejl Vás krásně zahřeje a pomůže ubránit před bacily a viry v sychravém počasí.

přečíst celé