Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > Letní očistná šťáva ANANAS & OKURKA

Letní očistná šťáva ANANAS & OKURKA

2.6.2016

Letní očistná šťáva ANANAS & OKURKA

Očisty většina lidí provádí na jaře, ale není to pravidlo a ze dne na den se můžete rozhodnout, že i v létě zařadíte třeba jen jeden odlehčující očistný den. Šťávy jsou k tomu jako stvořené, neboť surovin pro jejich přípravu je zde skutečně dostatek. Šťáva se ale hodí i v období, kdy neprovádíte žádnou očistu. Může zkrátka posloužit jako snídaně.

Okurka je v této šťáve velmi skvělým pomocním pro svůj obsah enzymu erepsinu, který pomáhá ničit bakterie a pročišťovat naše střeva. Okurky také díky draslíku a sodíku pomáhájí ledvinám odvádět z těla nažádoucí toxiny.

Ananas je stejně jako okurka tvořen z největší části vodou (až 88 %). Z této skutečnosti je patrné, že z obou surovin budete mít minimu odpadu a maximmu šťávy.

Toto silně močopudné ovoce je velmi bohaté na bromelamin - enzym štěpící bílkoviny. Bromelamin v těle funguje jako protizánětlivá látka, která dokáže mírnit bolesti a otoky, podporuje hojení ran.

Bromelamin má taktéž schopnost odvodňovat a odbourávat tuky v organismu, je tedy vhodný také pro redukční diety.

Se svým zásaditým účinkem je také velmi prospěšný v případě, že je Vaše tělo v nerovnováze - překyselené a unavené.

Vyzkoušejte tuto bájčenou šťávu plnou síly a energie. Pokud se obáváte, že Vás bude okruka ochlazovat, přidejte do šťávy kousek čerstvého zázvoru. Ten Vás zaručeně prořeje.

Dobrou chuť


 

Ananasová zelená šťáva

2016-06-04 06:45:00

Ananas pomáhá odbourávat tuky a odplavovat z těla přebytečné látky, neváhejte a ochutnejte.

přečíst celé

PodZIMNÍ koktejl

2016-06-08 21:40:00

PodZIMNÍ koktejl Vás krásně zahřeje a pomůže ubránit před bacily a viry v sychravém počasí.

přečíst celé