Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > Špagety z červené řepy s pistáciovo - tymiánovým pestem

Špagety z červené řepy s pistáciovo - tymiánovým pestem

9.7.2016

Špagety z červené řepy s pistáciovo - tymiánovým pestem

Jednoduché špagety s příjemnou voňavou chutí Vás uspokojí na dlouhé hodiny a přitom Vaše trávením nebude zatíženo těžce stravitelným jídlem.

Řepa je známa jako silný antioxidant, s radostí ji přidávám do ovocných a zeleninových šťáv nejen v období šťávových odlehčujících dnů. Obsahuje vysoký podíl vitamínu A, C ale také vápníku. Jelikož vitamíny A a C jsou vitamíny rozpustné v tucích, je skvělé, že u těchto špaget servírujeme omáčku z pistácií - ořechy = tuky. :-)

Kdo mě zná, tak ví, jakou slabost mám pro Brendana Braziera, jenž je autorem knihy Vegan v kondici. Jeho recepty jsou mou velikou inspirací, nejsou vždy RAW, ale většina z nich jde připravit i bez vaření. Tento recept je inspirování právě Bredanem.

Suroviny potřebné pro přípravu 2-3 porcí:

Na špagety :

  • 2-3 středně velké červené řepy - omyté a projeté přes spiralizér, vzniknou Vám krásné špagety
  • šťáva z poloviny citronu
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • špetka soli

Na pesto:

  • 2 hrnky špenátu
  • 4-5 lžiček čerstvého tymiánu, pokud nemáte čerstvý, použijte sušený - cca 1 lžičku
  • 1/2 hrnku pistácií
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce nutričního droždí
  • 1/2 drcené muškátového oříšku
  • 1/2 lžičky soli
  • pepř dle chuti

Postup:

Řepu očistíme a připravíme pomocí spiralizéru špagety. Smícháme špagety s olivovým oleje, solí a citronovou šťávou. Necháme vše marinovat po dobu přípravy pesta - nebo i déle.

Pesto vyrobíme rozmixováním všech uvedených surovin.

Smícháme špagety s pestem, posypeme nadrcenými pistáciemi a čerstvými bylinkami. A ochutnáváme:-)

Tento recept je převzat ze serveru www.thriveforward.com, který jej publikoval se svolemí světového raw chef kufaře Matthew Kenneyho.

RAW Burgery

2017-09-03 15:30:00

Trochu vydatnější jídlo, které se hodí ke kterémukoliv zeleninovému salátů s kešunézou chutná skvostně.

přečíst celé

Mrkvové sushi

2016-07-09 20:55:00

Přijde Vám návštěva? Tak šup, připravte sushi - z mrkve a cizrny. Všichni si budou prsty olizovat

přečíst celé