RAW Burgery
2017-09-03 15:30:00
Trochu vydatnější jídlo, které se hodí ke kterémukoliv zeleninovému salátů s kešunézou chutná skvostně.
Nacházíte se:
Úvodní strana > Recepty > Mrkvové sushi
9.7.2016
Trochu pracnější recept, který se hodí pro chvíle s přáteli a nejlépe pro takové chvíle, kde společně připravujte jídlo a následně jej i konzumujete. Takové relaxační vaření :-)
U toho receptu (více než u kteréhokoliv jiného) platí, že si velmi vychutnáte i jeho přípravu. Musíte se totiž s každou rolkou sushi pěkně pomazlit.
Tento recept je z překrásné knihy RAW pro zdraví a krásu, kterou můžete zakoupit ZDE .
Suroviny pro 4 porce:
na raw wasabi:
Postup:
1 šálek naklíčené cizrny získáte z 1/3 šálku suché cizrny. Naklíčení potrvá zhruba 3 dny a budete muset cizrnu průběžně proplachovat. Nicméně díky procesu klíčení obdržíte mimořádně výživnou potravinu.
Naklíčenou cizrnu propláchněte a vložte do mixéru spolu s tahini, olivovým olejem, citronovou šťávou, česnekem, solí a chilli. Umixujte do hladké husté směsi a dochuťte, jak se Vám líbí.
RAW wasabi připravíme tak, že umixujeme nebo na jemné struhadle nastrouháme křen. Rozmačkáme avokádo vidličkou a vše smícháme, dochutíme dle potřeby pepřem a solí.
Mrkev očistěte škrabkou a naškrábejte na dlouhé tenké pásky. Na každý pásek položte asi lžičku cizrnové směsi, dobře srolujte a na konci upevněte. Tenké proužky mrkve by měly držet samy, ty silnější se Vám budou otevírat a tak neváhejte použít páratko.
Podávejte se sojovou omáčkou tamari a raw wasabi krémem.
Autor receptu: Jitka Adamová, RAW pro zdraví a krásu.
Dobrou chuť.
2017-09-03 15:30:00
Trochu vydatnější jídlo, které se hodí ke kterémukoliv zeleninovému salátů s kešunézou chutná skvostně.
2016-07-09 20:55:00
Červená řepa je tradiční česká plodina, kterou však můžete připravit jako luxusní hlavní chod
Pár slov o blogu
Proč vznikl RAWblog? Protože mě baví "nevařit", psát a sdílet. . .
Protože si myslím, že je škoda schovat si v šuplíku jednoduché a chutné RAW či veganské recepty a nepodělit se o ně. V neposlední řadě jsme také na eshopu v sekci receptů trpěli nedostatek prostoru. To vše a mnohem více dalo vzniknout těmto stránkám, které, jak doufám, budou pro Vás inspirací a jednoduchým vodítkem v oblasti živé stravy.
Tvořte, ochutnávejte a milujte živou stravu zrovna jako já. Užívejte si všeho, co nám naše Země dává.
2016 (c) Všechna práva vyhrazena - Živá-strava-obchod.cz