Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > Mrkvové sushi

Mrkvové sushi

9.7.2016

Mrkvové sushi

Trochu pracnější recept, který se hodí pro chvíle s přáteli a nejlépe pro takové chvíle, kde společně připravujte jídlo a následně jej i konzumujete. Takové relaxační vaření :-)

U toho receptu (více než u kteréhokoliv jiného) platí, že si velmi vychutnáte i jeho přípravu. Musíte se totiž s každou rolkou sushi pěkně pomazlit.

Tento recept je z překrásné knihy RAW pro zdraví a krásu, kterou můžete zakoupit ZDE .

Suroviny pro 4 porce:

  • 1 šálek naklíčené cizrny
  • 3 lžíce tahini
  • 4-5 olivového oleje
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 1-2 stroužky rozetřeného česneku
  • 1 lžička římského kmínu
  • sůl dle potřeby
  • chilli paprička dle chuti
  • 2-3 velké mrkve
  • tamari k podávání

na raw wasabi:

  • 1 avokádo
  • 1/2 šálku jemně strouhaného křenu
  • 1 lžíce citronové šťávy, sůl a pepř dle chuti

Postup:

1 šálek naklíčené cizrny získáte z 1/3 šálku suché cizrny. Naklíčení potrvá zhruba 3 dny a budete muset cizrnu průběžně proplachovat. Nicméně díky procesu klíčení obdržíte mimořádně výživnou potravinu.

Naklíčenou cizrnu propláchněte a vložte do mixéru spolu s tahini, olivovým olejem, citronovou šťávou, česnekem, solí a chilli. Umixujte do hladké husté směsi a dochuťte, jak se Vám líbí.

RAW wasabi připravíme tak, že umixujeme nebo na jemné struhadle nastrouháme křen. Rozmačkáme avokádo vidličkou a vše smícháme, dochutíme dle potřeby pepřem a solí.

Mrkev očistěte škrabkou a naškrábejte na dlouhé tenké pásky. Na každý pásek položte asi lžičku cizrnové směsi, dobře srolujte a na konci upevněte. Tenké proužky mrkve by měly držet samy, ty silnější se Vám budou otevírat a tak neváhejte použít páratko.

Podávejte se sojovou omáčkou tamari a raw wasabi krémem.

Autor receptu: Jitka Adamová, RAW pro zdraví a krásu.

Dobrou chuť.

RAW Burgery

2017-09-03 15:30:00

Trochu vydatnější jídlo, které se hodí ke kterémukoliv zeleninovému salátů s kešunézou chutná skvostně.

přečíst celé

Špagety z červené řepy s pistáciovo - tymiánovým pestem

2016-07-09 20:55:00

Červená řepa je tradiční česká plodina, kterou však můžete připravit jako luxusní hlavní chod

přečíst celé