Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > RAW Burgery

RAW Burgery

3.9.2017

RAW Burgery

Poslední dobou tvořím hlavně sladké dezerty, protože u nás v Besedě Bio jdou každý den na dračku... :-) Ale je čas zabrousit také do zásoby slaných receptů. Jedním z nich jsou tyto RAW burgery - zeleninové + semínkové obalené v RAW strouhance.

Místo karbenátků můžete tvořit také kuličky nebo mini karbenátky, které spíchnete s rajčetem a okurkou v jednoduchou jednohubku. Na párty zazáříte :-)

Suroviny:

Na burgery:

  • 135 g namočených lněných semínek (použila jsem zlaté lněné semínko, ale můžete použít klidně hnědé semínko)
  • 70 g sušených rajčat - namočených předem 1 hodinu ve vodě
  • 60 g dýňových semínek- namočených předem ve vodě
  • 1/2 šálku mandlí - taktéž namáčených předem ve vodě
  • 1/2 malé cukety
  • 1/2 červené papriky
  • 1/4 jablka
  • 3 PL psyllia
  • 1/2 čl soli
  • pepř, bylinky dle chuti
  • 2 špetky kurkumy

na strouhanku:

Postup:

Do mimxéru vložíme sušená rajčata, cuketu, jablko, červenou papriku, psyllium, sůl, kurkumu a mixujeme na vysoký stupeň zhruba 1 minut, až nám vznikne jemné těsto. Přidáme semínka a mandle - vše zbavené vody. Znovu mixujeme.

Vznikne nám hustší těsto, které tvarujeme do malých karbenátků.

Nyní si připravíme RAW strouhanku: do mixéru dáme všechny suroviny a rozmixujeme na jemnou zlatou strouhanku.

Všechny karbenátky ve strouhance obalíme a pokládáme je na plát sušičky. Sušíme při teplotě 40 C asi 8-10 hodin.

Karbanátky jsou vynikající ještě teplé, jakmile je vyndáme ze sušičky. Skvěle ale chutnají i studené se zeleninovým salátem, naklíčenými semínky nebo kešunézou či třeba s kari dresingem - recept najdete ZDE.

Cuketové nudle s italskými bylinkami

2016-09-25 06:45:00

Milujete chuť Itálie? Kdo by nemiloval... Přimoňte si letní dny s tímto receptem...

přečíst celé

Špagety z červené řepy s pistáciovo - tymiánovým pestem

2016-07-09 20:55:00

Červená řepa je tradiční česká plodina, kterou však můžete připravit jako luxusní hlavní chod

přečíst celé