Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > RAW hranolky se semínkovým dipem a tahini

RAW hranolky se semínkovým dipem a tahini

9.7.2016

RAW hranolky se semínkovým dipem a tahini

Semínka a tahini používám velmi ráda pro přípravu salátů a salátových zálivek. Saláty denně obědvám a jsem vždy ráda, když po obědě delší dobu necítím hlad a potřebu něco uzobávat. Semínka jakožto zdravé tuky se déle tráví, po jejich konzumaci jste proto sytější a nedostanete vlčí hlad. Je ovšem dobré používat je s mírou, aby Vám nebylo těžko - ano, i to se na RAW stravě může stát.

Tento dip můžete naředit vodou a použít taktéž jako zálivku na zeleninový salát. Nebo jej naopak ředit nebudete vůbec a vznikne Vám lahodná RAW pomazánka, kterou můžete pomazat na okruky, plátky kedlubny nebo RAW placky.

Dip mi posloužil jako báječný oběd v práci. V kombinaci se zeleninovými hranolkami byl skutečně vynikající.

Suroviny:

  • 1/2 šálku předem namočených slunečnicových semínek
  • 1 lžíce tahini
  • 1 lžička čerstvé citronové šťávy
  • sůl a pepř dle chuti
  • 1 lžička lahůdkového droždí, které vše báječně dochutí
  • špetka koriandru
  • pár snítků petrželky kudrnky, pár lístků hladkolisté petrželky - ať se to pěkně zelená:-)

Postup:

Všechny suroviny pomixujeme v hladkou pastu. Podle účelu konzumace přidáme vodu - na dip cca 1 lžíci, na zálivku do salátu cca 3 lžíce vody.

Použijete-li pastu jako dip, chutná parádně se zeleninovými hranolky (mrkev, řapíkatý celer, paprika, okruky, kedlubny apod.).

Dobrou chuť :-)

RAW Burgery

2017-09-03 15:30:00

Trochu vydatnější jídlo, které se hodí ke kterémukoliv zeleninovému salátů s kešunézou chutná skvostně.

přečíst celé

Špagety z červené řepy s pistáciovo - tymiánovým pestem

2016-07-09 20:55:00

Červená řepa je tradiční česká plodina, kterou však můžete připravit jako luxusní hlavní chod

přečíst celé