Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > Mrkvové špagety se štiplavým tahini pestem

Mrkvové špagety se štiplavým tahini pestem

9.7.2016

Mrkvové špagety se štiplavým tahini pestem

Mrkev mám ráda na X a možná i Y způsobů. Nejvíce mi chutná mrkvová šťáva, ale stejně tak jsou vynikající i mrkvové spirálky nebo mrkev strouhaná s jablkem. Pokaždé dostane mrkev jinou chuť... a to mě baví:) Přitom se jedná o tak "obyčejnou" surovinu, rázem z ní však vytvoříte gurmánský zážitek. A právě v tom je možná ten fígl. Věci obyčejné jsou neobyčejnými, když objevíme právě tohle kouzlo.

Navíc mrkev patří mezi jedny z nejpřirozenějších potravin v našem podnebném pásmu. Obsahuje vysoké množství beta karotenu, vitamínu A a taktéž vlákniny. Zkrátka - nezapomínejte ji zahrnovat do své stravy.

Tyto mrkvové špagety se štiplavou omáčkou se staly do budoucna mým novým velkým favoritem. Vyzkoušejte je, třeba budete mít stejný názor.

Suroviny pro přípravu na 1 porci:

  • 5 mrkví (je lepší volit silnější mrkve než tenké, neboť ty tenké Vám mnoho spirálek neudělají)
  • 1 poctivá lžíce RAW tahini
  • 1/4 šálku předem namočených mandlí
  • špetka soli
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 1 lžička lněného nebo kokosového oleje
  • kousek zázvoru
  • špetka kurkumy a špetka koriandru
  • na jemno posekaná listová petržel
  • spiralizér nebo škrabka

Postup:

Mrkev omyjeme, oškrábeme a na spiralizéru vyrobíme mrkvové špagety. V mixéru rozmixujeme lžíci tahini s mandlemi. Přidáme šťávu z citronu a nastrouhaný zázvor, lžičku oleje, trošku soli a koření. Nakonec vmícháme najemno naseknou petržel. Omáčku promícháme rukama se špagetami a na talíři ozdobíme petrželí.

Podávám posypané semínky nebo jenom tak.

Dobrou chuť :-)

 

RAW Burgery

2017-09-03 15:30:00

Trochu vydatnější jídlo, které se hodí ke kterémukoliv zeleninovému salátů s kešunézou chutná skvostně.

přečíst celé

Špagety z červené řepy s pistáciovo - tymiánovým pestem

2016-07-09 20:55:00

Červená řepa je tradiční česká plodina, kterou však můžete připravit jako luxusní hlavní chod

přečíst celé