Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > Mangoldové burritos

Mangoldové burritos

9.7.2016

Mangoldové burritos

V Mexické kuchyni se pro přípravu tradičních pokrmů používají pšeničné placky, které se naplní a stočí do kornoutů nebo rolek. Často se pokrmy doplňují o pálivou salsu, nachos nebo další ingredience.

V RAW kuchyni jako náhrada pšeničné placky krásně poslouží listy zelené listové zeleniny. Recept na burritos z mangoldu je sdílen z webu veganského nadšence Brendana Braziera www.thriveforward.com. Je velice jedoduchý a budete jej mít připravený jedna dvě.

Suroviny potřebné pro přípravu:

  • mangold – hezké velké listy (mangold můžete nahradit třeba římským salátem)
  • 1 lžíce konopných semínek
  • 1 lžíce dýňových semínek (předem namočených)
  • 1 lžíce slunečnicových semínek (předem namočených)
  • Sůl
  • naklíčená semínka dle vlastního výběru
  • pokrájená zelenina dle vlastního výběru (mrkev, paprika, brokolice, špenát, okurka, zelí)
  • 1 stroužek česneku – nemusí být
  • špetka chilli – nemusí být

Postup:

Připravte si několik větších listů mangoldu, umyjte je a nechte okapat.
V blenderu rozmixujte konopná, slunečnicová a dýňová semínka, přidejte špetku soli. Pokud chcete, přidejte česnek, chilli nebo trochu oblíbeného koření.
Naneste jednu nebo dvě lžíce semínkového pyré na list mangoldu a rozetřete jako džem.
Přidejte naklíčená semínka, zeleninu a srolujte jako burritos.

Dobrou chuť.

Celý recept v původní verzi : www.thriveforward.com

RAW Burgery

2017-09-03 15:30:00

Trochu vydatnější jídlo, které se hodí ke kterémukoliv zeleninovému salátů s kešunézou chutná skvostně.

přečíst celé

Špagety z červené řepy s pistáciovo - tymiánovým pestem

2016-07-09 20:55:00

Červená řepa je tradiční česká plodina, kterou však můžete připravit jako luxusní hlavní chod

přečíst celé