Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > Mandlový burger podle knihy Vegan v kondici

Mandlový burger podle knihy Vegan v kondici

9.7.2016

Musím říci, že jako sportovce mě kniha Vegan v kondici velmi nadchla a vzala jsem si z ní velkou spoustu doporučení a informací. Recepty, které jsou v knize uvedené si můžete vyrobit ve veganské ale i v RAW kvalitě - prostě jen burgery či pizzy nedáte do trouby, ale dopřejete jim delší čas a usušíte je. Některá jídla jsou zde také v čistě syrové verzi, což je časově nejúspornější:-)

RAW mandlové burgery inspirované touto knihou jsem si špetku vylepšila a výsledek je skutečně vynikající. Mají jemnou chuť, která se skvěle doplňuje s přílohou - zeleninovým dipem či salátem. Na obrázku jsou burgery vyfocené ve chvíli, kdy byly potřeny tatarákem z červené řepy.

Postup přípravy burgrů je také velice jednoduchý, uvidíte sami.

Suroviny pro přípravu cca 8 menších burgerů:

Suroviny na přípravu RAW tataráku:

  • 1 bulva červené řepy
  • 1/2 cibule
  • 1 stoužek česneku
  • 3 rajčata
  • 1/2 papriky
  • šťáva z citronu
  • špetka kajenského pepře
  • sůl dle chuti

Postup přípravu burgerů:

Všechny suroviny rozmixujeme v kuchyňském robotu. Navlhčenýma rukama tvarujeme burgery / karbenátky. Pokládáme je na plát sušičky, který předem jemně potřeme kokosovým olejem, aby se těsto nelepilo.

Sušte v sušičce cca 2 hodiny. Burgery jsou k jídlu klidně i bez sušení, je to skutečně na vás.

Postup pro přípravu tataráku:

Červenou řepu, papriku, rajčata a prolisovaný česnek spolu s pokrájenou cibulí vložíme do robotu a zpracujeme v hrubou směs. V misce promícháme směs se solí, citronovou šťávou a špetkou kajenského pepře.

Burgery potřeme směsí z tataráku a doplníme velkým zeleninovým salátem.

RAW Burgery

2017-09-03 15:30:00

Trochu vydatnější jídlo, které se hodí ke kterémukoliv zeleninovému salátů s kešunézou chutná skvostně.

přečíst celé

Špagety z červené řepy s pistáciovo - tymiánovým pestem

2016-07-09 20:55:00

Červená řepa je tradiční česká plodina, kterou však můžete připravit jako luxusní hlavní chod

přečíst celé