Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > Zelný vitamínový salát

Zelný vitamínový salát

31.7.2016

Zelný vitamínový salát

Zelí je úžasná potravina, která by si zasloužila dalekosáhlý článek o tom, jak prospívá našemu zdraví. Vězte, že zelí si skutečně zaslouží své místo ve vašem jídelníčku a to buď syrové, odšťavněné nebo kysané (ne však takové, do kterého byly přidány chemické látky - nejlépe je, pokud si jej vyrobíte sami doma). Kysané zelí je také zaslouženě označováno králem probiotik, neboť díky procesu kvašení v něm vzniká spousta enzymů a probiotických bakterií.

Zelí může napomoci k posílení imunity, podpoře trávení, vylučování odpadních látek z těla, má antioxidační a protizánětlivé účinky a mnoho dalšího...

Zelí totiž obsahuje:

  • Vitamíny B1, B6, B9, C a K
  • Mangan, vápník, draslík, hořčík fosfor a železo
  • Vysoký obsah vlákniny
  • Antioxidanty a fytonutrienty

Zkuste zařadit zelí do svého jídelčníku, Vaše tělo Vám poděkuje.

Zde je recept na jeden velmi chutný salát, který se hodí buď jako hlavní chod nebo jako příloha ke krekrům s nějakou dobrou pomazánkou.

Suroviny:

Postup:

Postup je velice snadný. Nastrouhejte nebo v sekáčku nasekejte zelí a cibuli. Dochuťte olivovým olejem, octem, solí, šťávou z pomeranče a agávovým nektarem. Nechte uležet alespoň hodinu.

Dobrou chuť.

Kysaný salát na sladko

2019-04-05 12:55:00

Kysané potraviny jsou vitamínovou bombou pro naše zdraví. Od pradávna jej používali naše babičky pro zdraví celé rodiny, dobře věděli proč.

přečíst celé

Barevný salátek

2016-07-31 17:30:00

Jídlo musí nejen chutnat ale také vypadat...

přečíst celé