Buddha bowl
2019-03-27 11:55:00
Mísa plná zdraví. Pojďme si užívat ty nejlepší dobroty matky přírody z jedné velké mísy.
Nacházíte se:
Úvodní strana > Recepty > Kysaný salát na sladko
5.4.2019
Kysaný salát na sladko
Kysané zelí má nespočet výhod pro naše zdraví a je proto vhodné zařazovat jej do jídelníčku pravidelně. Jeho vlastnosti byly známé již našim babičkám, které zelí každý rok vlastníma "nohama" ušlapaly do hrnců, takzvaných zeláků. Tam zelí kvasilo a uchovávalo své cenné vitamíny a minerální látky. Proces kvašení zapříčinil, že zelí obsahovalo spoustu zdraví prospěšných bakterií, které podporují imunitní systém.
Dnes se ke kysané zelenině opět vracíme, neboť znovuobjevujeme její kouzlo a zjišťujeme, že se jedná o skutečnou superpotravinu.
Kysané zelí může napomoci trávicímu ústrojí, navrací mu totiž jeho přirozenou rovnováhu. Zelí je také vítaným pomocníkem v případě, že jste po prodělané nemoci museli užívat antibiotika. Napomáhá totiž uzdravit střevní mikroflóru a vrací zpět zničenou rovnováhu přátelských bakterií ve střevech.
Kromě podpory střevní mikroflóry zelí konzumujeme také pro posílení naší imunity. Vždyť zelí v sobě ukrývá vitamín C, E a K a dále potom také velké množství vitamínu C.
Není novinkou, že naše imunita odráží zdraví našich střev a tak neopomínejme tuto provázanost a dbejme na to, abychom své trávicí ústrojí udržovali v dobré kondici. Podpořit jej můžeme třeba právě kysaným salátem, který lze připravovat třeba ve sladkých variantách.
Mnoho lidí se možná kysaného zelí bojí kvůli kvašení. Je možné, že než si Vaše trávení zvykne na pravidelný přísun této vitamínové bomby, budete se malou chvíli "vznášet" :-) Ale i s tím si tělo poradí a brzy bude po zelí toužit více a více.
Recept na kysaný salátek na sladko:
Pokrájíme sušené ovoce, smícháme všechny ingredience dohromady a necháme odležet dvě hodinky při pokojové teplotě. Mňam!
Úžasnou přílohou k tomuto salátku jsou krekry nebo zeleninové chipsy - vyzkoušejte ty z našeho obchodu
My milujeme Mrkvánky :-)
Do receptu jsme použili tyto suroviny:
Tak dobrou chuť a bacilům zdar :-)*
autor: Káťa Kubátová
2019-03-27 11:55:00
Mísa plná zdraví. Pojďme si užívat ty nejlepší dobroty matky přírody z jedné velké mísy.
Pár slov o blogu
Proč vznikl RAWblog? Protože mě baví "nevařit", psát a sdílet. . .
Protože si myslím, že je škoda schovat si v šuplíku jednoduché a chutné RAW či veganské recepty a nepodělit se o ně. V neposlední řadě jsme také na eshopu v sekci receptů trpěli nedostatek prostoru. To vše a mnohem více dalo vzniknout těmto stránkám, které, jak doufám, budou pro Vás inspirací a jednoduchým vodítkem v oblasti živé stravy.
Tvořte, ochutnávejte a milujte živou stravu zrovna jako já. Užívejte si všeho, co nám naše Země dává.
2016 (c) Všechna práva vyhrazena - Živá-strava-obchod.cz