Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > RAW MUSLI s oříšky od babičky

RAW MUSLI s oříšky od babičky

5.7.2016

RAW Granola s oříšky od babičky

Pomalu s podzimem přichází období, kdy se ráno choulíme do kabátků a snídaně v podobě smoothies leckomu nebude vyhovovat. Zahřejte se tedy tak, že budete do smoothies přidávat zahřívací potraviny - jako je například zázvor. Ten je navíc protizánětlivý a obsahuje spoustu vitamínů, které se v období podzimních deštivých plýskavic hodí.

Můžete si také připavit snídaňové kaše nebo tohle výborné musli / granolu. Ať už do něj přidáte oříšky nebo sušené ovoce, rozhodně Vám bude chutnat. Navíc Vás nevyjde ani na mnoho peněz. Pokud máte tak úžasnou babičku jako já a dostanete sušená jablíčka či vlašské oříšky, neváhejte je přidat. Domácí je zkrátka domácí:-)

Věřím, že ty nejlepší věci, jsou ty nejjednodušší. . .

Co budete potřebovat:

Postup:

Pohanku, slunečnicové semínko a dýňové semínko namočíme přes noc do vody. U pohanky dbáme na správný poměr vody - 2 díly vody na 1 díly pohanky. Docílíme tak toho, že pohanka vypije všechnu vody a my žádnou nemusíme slévat a nepřicházíme tak o blahodárné účinky rutinu v pohance obsaženém.

Namočená semínka a pohanku vložíme do mixéru a rozmixujeme na hrubší směs. Tuto směs následně naneseme na plát sušičky a rozetřeme. Čím tenčí placka, tím kratší doba nám stačí na sušení. Sušíme cca 2 -3 hodiny. Plát rozlámeme na kousky a opět vložíme do mixéru. Rozmixujeme na rustikální musli.

Do směsi přidáme dle chuti skořici, kokosový cukr, rozdrcené oříšky, sušené ovoce nebo kakaové boby. Musli skladujeme v uzavřené nádobě a spotřebujeme do týdne.

Můžeme jej ráno zalít rostlinným mlékem či vodou a přidat na kolečka pokrájený banán či kousky jablíčka. Když rostlinné mléke lehounce prohřejete, na RAW kvalitě mu to neubere a vy si pochutná na dobré teplé snídani.

Můžu Vám zaručit, že tato snídaně Vám krásně zpříjemní sychravé ráno a nastartuje Vás na celé dopoledne.

 

RAW Pohanková kaše s jablíčkem

2016-07-05 15:40:00

Bezlepková snídaně pro ranní start

přečíst celé

Pohankovo čokoládová ranní kaše

2016-07-05 15:45:00

Pohanky není nikdy dost - obzvláště té naklíčené :-)

přečíst celé