Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > Kokosovo-rýžová kaše

Kokosovo-rýžová kaše

24.2.2018

Kokosovo-rýžová kaše s jahodový přelivem

My jsme doma prostě na kaši. Chápejte mě dobře. Ne, že bychom byli tak unavení - jakože na "kaši". My prostě rádi snídámě kaši. Ať už je to kaše RAW pohanková, nebo jsou to kaše od značky Nominal nebo zkrátka kaše rýžová, jáhlová a jánevimjaká....., kterou přímo doma uvařím.

V zimě mám ráda teplou snídani - kaše z rýže nebo jáhel, k tomu ovoce popřípadě čaj a někdy káva. Vždycky, než děti ráno vstávají, udělám si chvíli pro sebe a dám si dobrou snídani. Tedy, ehm... vždycky, když jsem rychlejší, než ty dvě cácorky :) Energie na celé dopoledne je tak v suchu :-)

Vyzkoušejte tuhle lahodnou kokosovo-rýžovou kaši, ke které jsem se nechala inspirovat podle knihy "Lahodně s Ellou", kterou mám moc ráda. A její knihy vřele doporučuji.

Suroviny:

Postup:

Jednodušší už je jen banán.

Kokosové mléko přiveďte k varu. Přidejte propláchnutou rýži a vařte 30 minut do změknutí. Občas musíte míchat, aby se rýže nechytala ke dnu hrnce. Případně také přidejte vodu nebo další kokosové mléko, pokud rýže moc "pije". Pokud se Vám 30 minutách zdá rýže tvrdá, vařte ji o něco déle. Konzistence má být jemná, lehce rozvařená a hlavně krémová.

To míchání je otrava, takže velkou výhodu mají vlastníci Thermomixu (miluju!!!), který si nastavíte na 30 minut, zpětný chod a prostě pustíte. On Vám to zamíchá :-) a rád...

Uvařenou kaši doslaďte dle potřeby, přidejte 2 PL strouhaného kokosu, případně je kaše skvělá i se skořicí.

V mixéru rozmixujte hrstku jahod a nalijte jako ozdobu na kaši. Zbytek jahod můžete vmíchat do kaše nebo sníst jen tak.

dobrou chuť :-)

 

RAW Pohanková kaše s jablíčkem

2016-07-05 15:40:00

Bezlepková snídaně pro ranní start

přečíst celé

Pohankovo čokoládová ranní kaše

2016-07-05 15:45:00

Pohanky není nikdy dost - obzvláště té naklíčené :-)

přečíst celé