Rukolové pesto
2016-07-31 10:35:00
Špagety jsou hotové, ale co na ně?
Nacházíte se:
Úvodní strana > Recepty > Rukolový dip
31.7.2016
Máte doma pět kilo cuket, chuť na špagety a nevíte, co do špaget zamíchat? Tak třeba tohle rukolové pesto působí nenápadně, ale pozor - jedná se o extrémně návykovou záležitost oříškově jemné chuti. Nedá Vám to, budete chtít další porci. Po takovém jídle budete chodit chvíli v teplácích s gumou v pase :o)
Rukola je bohatým zdrojem vitamínu C, beta karotenu a dalších látek s příznivým účinkem na naše zdraví. Můžete ji použít jako ozdobu pokrmů, přidat ji do zeleninových nebo i ovocných salátů. Pokud si však chcete dopřát opravdovou dobrotu s touto výživnou rostlinkou, zkuste si připrawit rukolový dip. Je velice lahodný a jemný. Můžete jím potřít krekry, zamíchat ho do salátu nebo špaget jako dresink a nebo v něm prostě jen tak smáčet čerstvě nakrájenou zeleninu.
Suroviny:
2 hrsti omyté rukoly
1/2 šálku namočených kešu ořechů
1/2 avokáda
1/4 cibule
1 lžička extra panenského olivového oleje
špetka himalájské soli
1 lžička sušeného droždí
Postup:
Uvedené suroviny dáme do mixéru, umixujeme dohladka a můžeme podávat.
Pár slov o blogu
Proč vznikl RAWblog? Protože mě baví "nevařit", psát a sdílet. . .
Protože si myslím, že je škoda schovat si v šuplíku jednoduché a chutné RAW či veganské recepty a nepodělit se o ně. V neposlední řadě jsme také na eshopu v sekci receptů trpěli nedostatek prostoru. To vše a mnohem více dalo vzniknout těmto stránkám, které, jak doufám, budou pro Vás inspirací a jednoduchým vodítkem v oblasti živé stravy.
Tvořte, ochutnávejte a milujte živou stravu zrovna jako já. Užívejte si všeho, co nám naše Země dává.
2016 (c) Všechna práva vyhrazena - Živá-strava-obchod.cz