Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > RAW Proteinela

RAW Proteinela

31.7.2016

Přiznejte se, kdo to taky tak máte? Vezmu si lžičku a jdu mlsat. Otevřu víčko, naberu oříškové máslo a šup s ním do pusy. Tyhle hříchy jsou u mě daleko častější než mlsání RAW čokolády, i když tou taktéž nepohrdnu:-)

K tomuto receptu mě vedly dvě věci. Jednak ta, že oříšková másla miluji a pak ta, že jsem kdesi na internetu na fitness eshopech a webech narazila na proteinelu. Skutečně se takový výrobek začal vyrábět. Ale zrovna v RAW ani BIO kvalitě to asi nebude. No tak proč si doma nevyrobit vlastní proteinelu v RAW kvalitě? Je to tak jednoduché, až mi nebudete věřit. A protein jako složka receptu samozřejmě není nutností. Již samotné mandle nám dodají pěkné množství bílkovin.

Jako sladidlo jsem zvolila karob. Kakao je taktéž vynikající, ale karob je méně tučný. A pokud si chcete vyrobit lehčí variantu, tak je karob jasnou volbou. Volte ten skutečně RAW, na chuti, vůni i barvě je to poznat.

Co budeme potřebovat?

Postup:

V nožovém mixéru rozmixujeme mandle. Chce to trošku trpělivosti, ale když po chvíli přidáte kokosový olej, půjde to trošku lépe. Když získáme hezky rozmixované mandlové máslo, přidáme k němu proteinový prášek a karob, podle potřeby také vodu a můžeme přidat i nějaké sladidlo. Vše znovu mixujeme do hladka.

Proteinela je hotová. Takto umixovaná Vám v uzavřené skleničce vydrží zhruba 10 dní v chladničce. Ale soudím dle sebe, že tak dlouho okolo chodit nevydržíte:)

Dobrou chuť a spoustu energie přeji:-)

Lískočokoládová nutela

2016-07-11 05:30:00

Pro milovníky oříškových másel je tento recept jako ušitý

přečíst celé